Phone app keeps crashing

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by cleanup, Dec 10, 2008.

  1. cleanup macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #1
    After getting off a 5-minute-or-so phone call with my friend, I can't seem to get my Phone application to work anymore. Launching it brings it to the keypad, which sits there momentarily but doesn't fully load, then crashes to the Home screen. I can call people via Contacts, but it never actually loads the phone app, and there's no interface (no keypad, no hang up, no speakerphone etc.) so I have to wait until they hang up for the call to disconnect. I can still send and receive calls and SMS, but the phone application is buggered.

    Syncing with iTunes didn't work, nor did a hard reset. I definitely do not want to restore and transfer everything again! I've read somewhere that some apps can cause these sorts of problems, like Kate, but I don't have that installed. What else can do it? I have Cydia, Installer, WinterBoard, BossPrefs... any ideas?

    Thanks!
     
  2. daveishere macrumors 6502a

    daveishere

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Location:
    UK
  3. cleanup thread starter macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #3
    Haha. Right. Any other suggestions welcome.
     
  4. bwortman macrumors member

    bwortman

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #4
    Did you load a application recently? If so try removing it....
     
  5. TheConfuzed1 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 4, 2003
    #5
    Do you have Kate installed? I've read a lot of symptoms like what you're describing that were caused by Kate.

    If so, uninstall and see if it stops.
     
  6. iParis macrumors 68040

    iParis

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    New Mexico
    #6
    Maybe try unjailbreaking then jailbreaking again.

    He already said he doesn't.
     
  7. cleanup thread starter macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #7
    How do I go about doing that? Do you mean restore/jailbreak?

    Right, I don't have Kate installed, as far as I know. I did install it briefly but I had no problems then I promptly uninstalled it. When I visit its page in Installer my option is "Install," not "Uninstall". I have read some issues about it regarding the EDGE toggle in BossPrefs, that when EDGE is off, the Phone app continually crashes. But even when EDGE is on it crashes. :( This is really starting to tick me off. My iPhone is essentially not a phone at the moment.
     
  8. iParis macrumors 68040

    iParis

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    New Mexico
    #8
    Restoring it would be your best bet.
     
  9. cleanup thread starter macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #9
    Blaggh. I just got this thing yesterday.

    Alright. Looks like more hassle tonight.

    I'll post again to let you guys know how it goes. I hope it doesn't happen again. It appeared to happen spontaneously.

    Edit: If I restore, I will have to reunlock/rejailbreak, am I right?
     
  10. cleanup thread starter macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #10
    Restore fixed it. Hopefully it doesn't happen again!
     
  11. jgunn macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2008
    #11
    I had the same problem and it was somethign I had installed in Cydia. I just removed a heap of stuff and it came good, I should have noted which one was causing it and no it wasn't kate.
     
  12. dontwalkhand macrumors 601

    dontwalkhand

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
  13. cleanup thread starter macrumors 68030

    cleanup

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Location:
    Toronto
    #13
    Read the thread.
     
  14. TheConfuzed1 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 4, 2003
    #14
    Whoa... I have no idea how I missed that. :shrug:
     
  15. ChiliBlue macrumors 6502

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Location:
    Houston, TX
    #15
    I had the same problem when I first jailbroke my phone. And the second and third time. The first time I couldn't use the phone at all. I couldn't even use the number pad to dial a number. The second time, I couldn't text but could make phone calls. (That was a problem because I do text a lot.) The third time I could text but not make phone calls.

    After reading and searching the forums I tried one last time but didn't install Installer. I have had no problems at all since.
     

Share This Page