Photo Booth effects problem

G99

macrumors 6502
Original poster
Mar 8, 2006
366
0
The application is having problems with the "Pop Art" effect. The top left quadrant is as usual, but the remaining ones are completely yellow. I have tried resetting the prefs, but to no avail.
Here is a screenshot:
Picture 1.png
Thank you in advance, for any help.
 

macrlz9

macrumors 6502
Dec 6, 2003
415
24
Long Island, NY
i was just playing with photobooth and noticed the same problem.... i'd be curious what the fix is too

Although, i dont think the PMU has anything to do with this at all...
 

amacgenius

macrumors 68000
Aug 3, 2005
1,931
22
Buffalo, NY
macrlz9 said:
i was just playing with photobooth and noticed the same problem.... i'd be curious what the fix is too

Although, i dont think the PMU has anything to do with this at all...
You'd be surprised, I was having problems with my iSight not working all the time "is in use with another application" etc, and the PMU reset fixed that problem.
 

G99

macrumors 6502
Original poster
Mar 8, 2006
366
0
I don't think it's a bad install, there was a time when it worked.
I've read stuff claiming it's 10.4.7 that's responsible, so I don't want to jump to a PMU reset just yet.
 

Lixivial

macrumors 6502a
No, it really does look like a bad install/corrupted file. Those video effects are stored in Photo Booth.app/Contents/Resources/Video.qtz -- you can actually view this file if you have the Developer Tools installed or Quartz Composer. As a sidenote, this file really does make an interesting screensaver; especially if you set your screensaver as your desktop background. :D

EDIT: Wow, I'm being retarded today. I pointed the installer at /Library/Receipts, when you really need Pacifist + your OS X installer DVD; have Pacifist parse the "Install Bundled Software Only" package (the shortcut is on the root of the installer DVD). The package you're looking for is titled, "Booth.pkg"

My goodness... I think I need sleep.
 

BoyBach

macrumors 68040
Feb 24, 2006
3,023
2
UK
I've just launched Photo Booth for the first time in a while and noticed the same problem with the Pop Art effect. Has anybody found the cause and solution?
 

ejeberle

macrumors newbie
Dec 27, 2009
1
0
Help me too!

i also have a problem...When i take a picture on photo booth with the "more iChat effects" some of the effects, when they appear on my picture bar, replace the black in the background with white. It looks like i took my picture in a negative format but i didnt...Help me please! oh yea here is an example:
 

Attachments

Wakame

macrumors newbie
Jan 1, 2010
1
0
i also have a problem...When i take a picture on photo booth with the "more iChat effects" some of the effects, when they appear on my picture bar, replace the black in the background with white. It looks like i took my picture in a negative format but i didnt...Help me please! oh yea here is an example:

I have the same problem the pictures with the new effects go wrong someone knows the solution
 

Florie

macrumors newbie
Oct 22, 2009
19
0
The application is having problems with the "Pop Art" effect. The top left quadrant is as usual, but the remaining ones are completely yellow. I have tried resetting the prefs, but to no avail.
Here is a screenshot:
View attachment 55887
Thank you in advance, for any help.
Me too, and it happened one day while I was on the phone, and a software update notice came on the screen, and I absent-mindedly allowed it to update ... what? I'm not sure, but I think it may have been QuickTime and iTunes (the usual culprits). I know this doesn't make any sense. OR, and this is slightly more likely but no less puzzling, it MAY have been when I went from Safari 3 to Safari 4. Now how could that happen?! :confused: