Photoshop CS3: Link Layer Mask

Discussion in 'Design and Graphics' started by IgnatiusTheKing, Sep 9, 2008.

  1. IgnatiusTheKing macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #1
    On my work computer I can't ever link a layer mask to the image it's masking (the option is unavailable in the Layer menu). On my home computer, however, they are linked by default; I can link and unlink at my whim.

    I don't believe I have them set up any differently, but obviously I'm missing something. How do I make the option to link layer masks available?

    Thanks.
     
  2. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
  3. toltmanns macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2008
    #3
    I am experiencing a similar issue. On my laptop (CS3) I can't transform the layer mask and the layer at the same time, it seems as though the chain icon is nowhere to be found.
     
  4. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #5
    It is. I realized that later and ended up finding that Help article later on. In truth, I forgot I ever posted this.

    I really don't like that you can't link a layer mask to a smart object, but the workaround (putting the smart object in a folder and applying the layer mask to the folder) is workable.
     
  5. CorpusCallosum macrumors newbie

    Joined:
    Jun 23, 2011
    #6
    I found that you can also just convert the entire layer into another smart object. That way you can move it around as if they are linked.
     
  6. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #7
    Yep, that is definitely a workaround. Another, more expensive workaround is to upgrade. You can link layer masks to smart objects in CS5 (and maybe CS4, I've not really used that version much).
     

Share This Page