Ping (latency tests) on LTE.

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by ZacT94, Oct 3, 2012.

  1. ZacT94 macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #1
    Hi everyone. To all of you that have an iPhone 5 or any LTE device, I'd like to ask you what your ping (latency) is when in LTE. I'm posting this so I can compare and see if there is sometnig wrong with the network I'm on.
     
  2. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #2
    what carrier? my ping on 4G can be anywhere from 100ms to 800ms. the network here is so messed up, i cant stand it.
     
  3. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #3
    Telstra, which is an Australian carrier, but I'm using all results. You get more than 100ms?! On LTE, I get anywhere between 30 and 70 ms. But you have a lot more people on your network and it seems like AT&T doesn't have the capacity. What speeds are you getting?
     
  4. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #4
    im on H+, not LTE at the moment. but i cant get over 1 MBps right now no matter what i try. its pathetic.
     
  5. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
  6. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #6
    H+ should at least be getting between 4-9 Mbps.
     
  7. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #7
    It depends on your network as well. If it is DC-HSPA+, then most carriers go up to 21Mbps, although DC-HSPA+ supports up to 42Mbps, and even up to 84Mbps on rare occasions. My LTE connection averages at around 40Mbps, but does go over 50 a lot. My H+ connection averages at 10Mbps, although it is in a zone that is supposed to max out at 8Mbps.
     
  8. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #8
    On Verizon LTE my pings are always between 35 and 45ms.
     
  9. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #9
    That's similar to what I'm getting. What are your speeds?
     
  10. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #10
    Average 10-15Mbps down and 10-15Mbps up. At off peak times these both jump up to around 19Mbps.
     
  11. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #11
    So your latency is good, your speed is ok. Doesn't Verizon have lower 3G speed than carriers that use HSPA+/DC-HSPA+ because of the CDMA network?
     
  12. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #12
    Yes... on 3G Verizon in a good signal area I was getting about 2Mbps down and 1Mbps up. ATT on HSPA+ here was about double that on a good day. Problem was ATT signal in my area was very spotty. So far Verizon has had much better coverage. The LTE is a nice bonus too.
     
  13. MrMacMini macrumors regular

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Location:
    So Cal....
  14. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #14
    So there isn't anything wrong with my network at the moment. Does anyone get lower than 30ms on LTE?
     
  15. Sherifftruman macrumors 6502

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #15
    I'm on AT&T and I'm seeing between 40-70 around here.
     
  16. ZacT94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #16
    Where about are you in the US? It must be certain locations that have problems.
     

Share This Page