Please help! Echoing iMac speakers

Discussion in 'iMac' started by TomSGH, Jun 11, 2012.

  1. TomSGH macrumors newbie

    Joined:
    Jun 11, 2012
    #1
    Hey all.
    Sorry if this is in the wrong place.

    I had a problem with my late 2008 imac earlier.

    Restarted it and I got stuck at the login screen. Looked on the internet (on my phone) and fixed that problem.

    Got it running once more, opened Spotify and played a song and the audio settings are just way off, I noticed a huge change straight away.

    Sounds tinny, echoing and as if someone has turned stereo off.

    I have looked around in settings to no avail yet, hoping someone can help point me in the right direction.

    Tom
     
  2. flatfoot macrumors 65816

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #2
    Have you tried another reboot? That helped me a few days ago when I had echoing speakers.

    Might also be that there's something wrong with your kexts (drivers). Try repairing permissions in Disk Utility.
     
  3. TomSGH thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 11, 2012
    #3
    I've tried a reboot yeah. Still same old crappy Noise quality.

    I'll have a go at your suggestion when I get home, thanks!
     
  4. Mister Bumbo macrumors 6502

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #4
    You can try resetting the SMC, fast and easy and no risk of messing anything up, not sure if it would help though, but worth a shot.

    http://support.apple.com/kb/HT3964
     
  5. TomSGH thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 11, 2012
    #5
    Well I tried both of your suggestions and everything seems to be back to normal, so top result!

    So thank you both for taking the time to answer my question, I really am terrible when it comes to getting technical with computers!

    Cheers, chaps!

    Tom
     
  6. elev8d macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2008
    #6
    Do you have your mic on? It could be causing a feedback loop.
    Just a thought...
     

Share This Page