PLEASE help me connect to Huawei Mobile Broadband

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by steve111, Sep 4, 2009.

  1. steve111 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 25, 2009
    #1
    I've been trying to figure this out for 8 days! And I still haven't been able to get online.:(

    It just says 'Remote PPP Error'

    It has a blue signal on the 'dongle' so it has a signal. It just doesn't connect.
    I'm sure the setting are correct but I don't know for sure.

    I'm running OS X 10.5.8
    The network is 'Three'

    Can anyone help please?
     
  2. John Doe 57 macrumors 65816

    John Doe 57

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #2
    From: http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20090904053406AArUBrL

    "You have to make sure you have all the settings correct.

    For me on T-Mobile PAYG in the UK it's:

    Dial: *99#
    Account name: t-mobile
    Password: tm

    If it's PAYG you also need to make sure you have credit too, of course."


    From: http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1013363.html

    "In System Preferences -> Network -> HUAWEI Mobile:
    Configuration: Default
    Telephone Number: *99#
    Account Name: <leave blank>
    Password: <leave blank>

    Click on the 'Advanced Button', then on the Modem tab:

    Vendor: Generic
    Model: GPRS (GSM/3G)
    APN: 3netaccess
    CID: 1

    The other advanced settings leave as they are."


    Hope this helps.
     
  3. Ashka macrumors 6502a

    Ashka

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Location:
    New Zealand
    #3
    [​IMG]

    In New Zealand, same modem different supplier.
    Uninstall the software using the option in the install dmg > Empty trash > Restart > Reinstall.
    Or use the separate uninstall option if there is one.
    S.
     

Share This Page