PLEASE help me with folding

Discussion in 'Distributed Computing' started by theman, Jun 13, 2008.

  1. theman macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #1
    this is my first time using FAH on a mac, and so far it's been a headache. first, i install the graphical client. but after 3 days i check my status through fahlog.txt and it's still at 0%, even though my CPU has been going 100% the entire time. so i delete the entire program (the application, and the Folding@home folder). and now i'm trying to use the console version, but I can't figure out how to install it. i have the Folding@home folder installed into /User/name/Library and it contains fah6 and mpiexec files. in Terminal, when i try to do

    ./fah6 -smp -confligonly

    it just gives me this message:

    Note: Please read the license agreement (fah6 -license). Further
    use of this software requires that you have read and accepted this agreement.

    Folding@Home encourages the use of SMP clients for OSX/Intel machines. We currently do not have any non-SMP cores available for the Intel architecture. Please re-run with the -smp option

    Folding@Home Client Shutdown.


    so i do ./fah6 -license

    and the license agreement comes up.

    no matter what tags i use, or if I don't use any tags, it just gives me that identical stupid message. when i add just -smp it says "-smp ignored" and then goes on to explain why i need to use the -smp tag.

    So then i tried to install the graphical version again, it just doesn't work. my cpu is idling and fahlog.txt shows nothing other than fah6 client starting up.

    what is going on?????

    there is almost no support online for issues like this.

    why is their mac client so crappy?
     
  2. gotzero macrumors 68040

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Location:
    Mid-Atlantic, US
    #2
    I went the opposite way, I originally tried the console version, and also gave up.

    I got the graphical client working through a lot of trial and error, although it does not work graphically...

    Install the client, turn it on in the system preferences, and then take a look at things in the terminal:

    $ cd ~/Library/Folding@home

    $ tail -f FAHlog.txt

    This should show you your progress. It works for me. I was never able to get the graphical client or screensaver running, but I stopped caring after my computers got folding.
     
  3. theman thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #3
    well i tried to go back to the graphical version... but it's not working. it just says "starting FAH client" but never starts working. did i break something?
     
  4. MacBandit macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #4
    I've had very good luck with Increase though even it has had bugs at times. Typically when Stanford updates the client and Increase doesn't have the correct download link.
     
  5. gotzero macrumors 68040

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Location:
    Mid-Atlantic, US
    #5

    Nothing is broken. Get rid of the app and all the files, and grab the SMP client again. I had to try a couple of times on each before anything was working correctly.
     
  6. theman thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #6
    ok, i got the graphical version to work by making sure everything was deleted. i let it run for a day, and it got about 20% of the wu finished. but when i got up in the morning it said 5%, so i checked the log and i got this:

    [23:05:06] - Checksums don't match (work/wudata_01.xtc)
    [23:05:07] Premature end of file when checksumming (162224 bytes left)
    [23:05:07] - Could not calculate checksum (work/wudata_01.xtc)
    [23:05:08] Checksum not what expected.
    [23:05:09]
    [23:05:09] Folding@home Core Shutdown: FILE_IO_ERROR
    [23:05:14] CoreStatus = 75 (117)
    [23:05:14] Error opening or reading from a file.
    [23:05:14] Deleting current work unit & continuing...

    what the heck is that about? argh. so far i've given 5 whole days of work for absolutely nothing. this is so frustrating.
     
  7. theman thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #7
    just checked my log again tonight, and it had 10-20% into about 6 different work units before it had some dome IO error. so after 6 days, i've managed to get no WU's done. i guess i'll never be able to run folding on my mac. i'm stuck with my 2 old crappy PC's.

    darn it.
     
  8. MacBandit macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #8
    That happens occasionally for no apparent reason. Even so check to make the computer isn't set to sleep.
     
  9. MacBandit macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #9
    Forgot to mention that I went through a period of time with both my MacBook at one time and my PS3 at another where I went several days without a successful unit. It had something to do with Standford and not my machines however.
     
  10. theman thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #10
    my computer was set not to sleep. i don't know what the deal was. i'm just going to wait for the next beta.
     
  11. MacBandit macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #11
    I would continue to let it run. I find that these problems typically resolve themselves.
     

Share This Page