Please help setting up RAID unit!

Discussion in 'Mac Accessories' started by Ben1l, Nov 29, 2013.

  1. Ben1l macrumors regular

    Joined:
    Nov 30, 2006
    #1
    I bought a Areca Thunderbolt RAID Enclosure ARC-5026 4-Bay, which i have filled with 4x2tb hard drives. I have been advised to set it using raid 5. I've got to a stage where it says 2TB support...
    I have 3 options...

    No
    Use 64bit LBA
    Use4K Block

    I know nothing about raid, so don't know what to choose. I will be using the Raid system to edit video on and store video on.
     
  2. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
  3. Ben1l thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 30, 2006
    #3
    yes, there is nothing that explains what these options actually mean.
     
  4. brand macrumors 601

    brand

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Location:
    127.0.0.1
    #4
    Since this is something that you are going to be trusting with your data my advise would be to do some research and reading about RAID. A little effort on your part could prevent you from having data loss or from having the wrong stripe size resulting in a non ideal array configuration.
     
  5. drsox macrumors 65816

    drsox

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Location:
    Xhystos
    #5

Share This Page