Please help

Kit697

macrumors newbie
Original poster
Sep 25, 2006
13
0
I cant get my router to work.

I have a PC connected to broadband and have a new laptop which i want to connect wirelessly.I bought a router yet cannot seem to get it to work.

The laptop picks up the signal and sais im connected yet when i click on safari it sais im not connected??

When setting up the router it was having problems with the internet connection yet how can this be when ive picked up the signal??

Please help
 

Scarlet Fever

macrumors 68040
Jul 22, 2005
3,265
0
Bookshop!
The signal shows how close it is to the router. It doesn't tell you if it is connected to the internet.

Have you followed the instructions on setting it up? What kind of router is it?

Your ISP or local AppleCentre may be able to help you in setting it up; maybe give them a call.
 

mad jew

Moderator emeritus
Apr 3, 2004
32,199
6
Adelaide, Australia
Is there another machine you could test on this network? Can you connect to the 'net directly with the MacBook, bypassing the router (ethernet cable)? If so, make sure the settings in the ethernet pane of your MacBook resemble those in the Internet section of the Belkin setup page.
 

Kit697

macrumors newbie
Original poster
Sep 25, 2006
13
0
Ive done it now thanks.

I do have one more query though if you dont mind.When i put the PC on standby i cant see to get the internet on the laptop,the 'wired computers' number turns off when the PC is on standby so obviously it is something to do with this.

My question is,is there a way of rectifying this?
 

simontarr

macrumors 6502
Sep 4, 2006
412
0
England
Kit697 said:
Ive done it now thanks.

I do have one more query though if you dont mind.When i put the PC on standby i cant see to get the internet on the laptop,the 'wired computers' number turns off when the PC is on standby so obviously it is something to do with this.

My question is,is there a way of rectifying this?

Can you try explaining that a bit better? I've read a few times and still don't get it :p Maybe I'm just being stupid :eek:
 

Kit697

macrumors newbie
Original poster
Sep 25, 2006
13
0
i cant get the internet on my laptop when my pc is on standby
 

mad jew

Moderator emeritus
Apr 3, 2004
32,199
6
Adelaide, Australia
Is your laptop connecting to the router or to the PC? It sounds like it's the latter, in which case connect your laptop to the router in order to get a constant internet stream. :)
 

Kit697

macrumors newbie
Original poster
Sep 25, 2006
13
0
No,the router is connected to the PC and the laptop wirelessly to the router.

Never mind im sure ill figure it out