Possible graphics/logic board failure?

Discussion in 'MacBook Pro' started by Minimoose 360, Nov 20, 2010.

  1. Minimoose 360 macrumors 65816

    Minimoose 360

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Location:
    NY
    #1
    Well, this is my first technical issue with my Mac so far.

    Specs: MacBook Pro 5,2 17" (early 2009) 2.93GHz etc.

    I was playing a bit of Minecraft, as I have done over the past few months without trouble, and the game started crashing all the sudden. It crashed three times and on the 4th time my whole computer started bugging out.

    At first, nothing was responsive but the cursor, then the screen started messing up like some sort of graphics issue, of which I was able to catch a screenshot of.

    I know that sometimes screens can become disconnected, but if the problem is visible with a screenshot it's usually something worse:
    [​IMG]

    Anyone else had this problem with Minecraft? I was playing it all today perfectly fine until about an hour ago.
     
  2. davidcmc macrumors 6502

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #2
    I've had some problems that make my MBP 13" completely frozen.
    Curiously, it only happened when I was using the MBP in battery mode (not connected to power plug) and using low CPU-demanding applications (like Pages '09, Firefox etc.).

    Everything freezes and only the mouse cursor responds.

    I've had this like 3 times (random situations).
    So I've booted from Mac OS X Installation DVD, opened Disk Utility and repaired permissions and disk ("Repair Disk Permitions" and "Repair Disk" options).

    I've done it like 5 days ago and it didn't freeze anymore.

    Try it. Maybe it fixes your problem.
    Or not. :D
     
  3. Minimoose 360 thread starter macrumors 65816

    Minimoose 360

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Location:
    NY
  4. AlphaDogg macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
  5. mulo macrumors 68020

    mulo

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Location:
    Behind you
  6. Minimoose 360 thread starter macrumors 65816

    Minimoose 360

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Location:
    NY
    #6
    Yes, I have AppleCare.

    I rebooted, reset SMC, PRAM, etc. and can't get it to duplicate the problem. Perhaps it was just a glitch? I'm just wondering why one program would glitch the GUI and everything.
     

Share This Page