Power Mac G4 boot issue

Discussion in 'PowerPC Macs' started by iHackintosh, Feb 11, 2012.

  1. iHackintosh macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Location:
    Ohio
    #1
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

    I have a Power Mac G4 (AGP graphics) running OS 10.3.2 and OS 9.2. It has issues booting - you have to hold the ALT key and tell what to boot to every time. It also has crashing issues; I tried updating to 10.3.9 but it consistently crashes midway through.
     
  2. SimonUK5 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 26, 2010
    #2
    Boot into OS X and set the start up disk to one of the drive. Then try and reboot, do you still need to press Alt?

    Are there 2 drives or is it a single one that has been partitioned?

    If they are separate drives, unplug one and try with just a single one..
     
  3. iHackintosh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Location:
    Ohio
    #3
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

    I've tried to set the startup disk, but it seems like all the settings are reset when I reboot. I have one partitioned drive.
     
  4. SimonUK5 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 26, 2010
    #4
    Ahh, PRAM battery might be dead! Pop a new one in and check it out. or Take a Mutimetre to it.
     

Share This Page