Power Mac MDD 1.25 single processor issue

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Ih8reno, Jul 13, 2014.

  1. Ih8reno macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #1
    I just got yet another power mac and this one is a MDD single 1.25ghz. I upgraded the ram to 2gb and have 2 hdd in it. Now the problem is whenever I boot it with my aluminum Cinema Display the screen stays black unless I unplug the display from it's power adapter and plug it back in. Now, when using an older Cinema Display with adc plug there is no problem. Anybody have any idea why this happens?
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    Sounds like the signal is not being properly conveyed to wake it. Does the issue happen with any other machine with that display?
     
  3. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #3
    Only other mac which I can use it with is my g5 power mac, no problems there.
     
  4. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #4
    I am leaning to a ground problem in the VGA port on the video card. Try swapping GPUs if you can on the G4 to see if it rectifies the issue.
     
  5. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #5
    Aluminimum Cinema displays were only ever in a DVI variant. The VGA port would not be causing problems like this.
     
  6. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #6
    Power Mac MDD 1.25 single processor issue


    Do you think this is a ground problem with the port then? If OP is using an adapter of some sort for some reason, that could also be the cause.
     
  7. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #7
    It is a dvi connection and there isnt any adapter. Like I said though when I connect my adc cinema display it works no problem, just this aluminum one needs to be unplugged. The MDD makes all the booting sounds but just wont turn on the display. Computer works just great, in fact I'm using it now.
     
  8. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #8
    Can you try a different video card in your MDD?
     
  9. Ih8reno, Jul 14, 2014
    Last edited: Jul 14, 2014

    Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #9
    Power Mac MDD 1.25 single processor issue

    Unfortunately don't have another compatible card for this machine
     
  10. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #10
    I think it has something to do with the DVI plug on the card since the display works fine on the other machines.
     
  11. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #11
    So essentially get used to unplugging the monitor and plugging it back in every time. Oh well, that's what $10 buys you these days I guess ;)
     
  12. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #12

    Is that how much the MDD was?
     
  13. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #13
    Yeah, originally the guy wanted $85 but I was able to get it cheaper. Had no ram but otherwise complete.
     
  14. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #14

    Pretty good haggling going from $85 to $10.
     
  15. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #15
    Well that and he kept lowering the price as nobody seemed interested lol
     
  16. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #16
    Either way it worked out...
     
  17. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #17
    Removed the card and reinserted, so far it works.
     
  18. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #18
    Was probably a ground problem...
     

Share This Page