Powermac 6500 usb installation

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Ih8reno, Apr 13, 2014.

  1. Ih8reno macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #1
    I recently added a usb PCI card to my powermac and upgraded the os to 9.1 in the hopes of making use of the USB ports. Nothing doing, I even installed the usb support files included in the os9 cd and still it isn't recognized. Anyone have any ideas on what I can do?
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
  3. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #3
    Not entirely sure, I have it loaded in the powermac already. If it helps I got it out of a desktop powermac g3
     
  4. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
  5. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #5
    Can't be 100% sure, I got it from a mac that was pretty junked out but the card looked like it was in good condition
     
  6. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #6
    Take the card out and look at the biggest chip on it. That should tell you what chipset it is by looking at the manufacturer of it.
     
  7. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
  8. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #8
    That does look like a OS 9 compatible card. Does it show up in System Information?
     
  9. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #9
    I looked the card up and the company that made it says it was compatible. But when I try and download the link to install the drivers the link isn't good anymore.
     
  10. BittenApple macrumors 6502a

    BittenApple

    Joined:
    Nov 29, 2008
    #10
    Does it show up on Apple System Profiler?
     
  11. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
  12. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #13
    No difference unfortunately and hard to install as it installed in German

    ----------

    Rechecked the system profiler here is what it finds

    [​IMG]

    ----------

    Looked deeper and it says the extensions are disabled, any idea how to enable them?
    [​IMG]

    ----------

    Duh! Extensions manager! Mouse just turned on and everything seems to work, thanks!
     

Share This Page