PowerMac G4 digital audio issue

Discussion in 'PowerPC Macs' started by izzyrhoads, Jul 9, 2013.

  1. izzyrhoads macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #1
    Hi everyone, i have a problem with a G4 Digital Audio, the computer does the normal mac start-up sound but there is no image i've tried with other screens and no image, the computer hasan't been used in 10 years, its still in a studio with no humidity problems or heat problems and i can't get it to work.

    Can anyone help me please
     
  2. izzyrhoads thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #2
    The hardware of the computer looks good as new
     
  3. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #3
    Try reseating the video card. If that doesn't work, the video card may need replacing.
     
  4. izzyrhoads thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #4
    what do you mean reseating the video card?
     
  5. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #5
    Open it up, take out the video card, put it back in again. You'll need a screwdriver.
     
  6. MysticCow macrumors 6502a

    MysticCow

    Joined:
    May 27, 2013
    #6
    Literally, take it out and put it back in.
     
  7. rabidz7, Jul 9, 2013
    Last edited: Jul 9, 2013

    rabidz7 macrumors 65816

    rabidz7

    Joined:
    Jun 24, 2012
    Location:
    Ohio
  8. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #8
    Digital Audio's video cards don't have fans on them. All four of the stock ones have heat sinks only.
     
  9. izzyrhoads thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #9
    the video card has 2 vga's output's is it normal on these computers?
     
  10. MysticCow macrumors 6502a

    MysticCow

    Joined:
    May 27, 2013
    #10
    Mine has the stock card in it, and it has ADC and VGA. Mactracker says the stock cards had 1 ADC and 1 VGA. Yours is likely an upgraded graphics card.

    Turn off the computer, open her up, take the graphics card out, and then place it back in. Just be careful not to yank so hardly that you mess up the fan or anything else vital--gentle pressure is the key.
     
  11. rabidz7 macrumors 65816

    rabidz7

    Joined:
    Jun 24, 2012
    Location:
    Ohio
    #11
    Do they have anything moving? I am trying to see if the GPU is powered.
     
  12. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #12
    No. The only things that move in a Digital Audio are the power supply/CPU fan and the hard drive/optical drive.
     
  13. izzyrhoads thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #13
    il try it tomorrow but thanks y'all i hope it works because i really want to start recording!!
     
  14. MisterKeeks macrumors 68000

    MisterKeeks

    Joined:
    Nov 15, 2012
    #14
    What exactly will it be used for? Do you know the software that is on it?
     
  15. izzyrhoads thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2013
    #15
    It will be used to record Guitars;bass and vocals
    The only program i know that is in there is pro tools v5 the full package for a REAL studio

    ----------

    I am also looking for an amp farm for this computer
     

Share This Page