PowerMac G4 QuickSilver 2002 RAM Issues.

Discussion in 'PowerPC Macs' started by andy4895, Jan 19, 2014.

  1. andy4895 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 23, 2013
    #1
    Right, anyone who can answer me a simple question would be great here.

    I've picked up some more PowerPC Macs. Today it was a pair of quicksilvers with their studio displays. They had no RAM or HDD's. Does anyone know if PC100 RAM will work in them? I don't think it does with my testing. Any advice would be apreciated. The one i'm working on at the moment is a QuickSilver 1.0GHz DP from 2002. I've ordered some more ram, I just wanted to play before hand!

    Thanks a ton,
    Andrew,
    ThisMightBeInteresting.co.uk
     
  2. d88co88 macrumors 6502

    d88co88

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Location:
    MN
    #2
    I'm pretty sure quicksilvers all had PC133. I had the same problem with mine so I got a few sticks of PC133 and that fixed it. I don't see why PC100 wouldn't work, the only difference is the speed in which it can operate.
     
  3. Andropov macrumors regular

    Andropov

    Joined:
    May 3, 2012
    Location:
    Spain
  4. andy4895 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 23, 2013
    #4
    Damn

    I realised this from the start. You're right, in theory it should work. Oh well. I've purchased 2x512MB sticks and a 2x256MB sticks of PC133. They'll get here tomorrow so i'll update you guys on the process. :)

    It's annoying watching them sit here unused!

    Thanks for all the help!
     

Share This Page