PowerMac G5 quad core not booting please help

Discussion in 'PowerPC Macs' started by dewalt94, Jul 7, 2013.

  1. dewalt94 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 7, 2013
    #1
    Hi I have this powermac g5 quad 2.5ghz when you press the power button it makes a beep noise then the fans go to turbo mode anyone know what the problem could be

    https://www.youtube.com/watch?v=IRO5xupWvEw&feature=youtube_gdata_player

    ----------

    This is a video of me trying to turn it on
     
  2. skinniezinho macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    Portugal
  3. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #3
    Does power LED light or flash? Beep code sounds like "no ram" signal, but it seems a bit too short.
     
  4. Frost7 macrumors regular

    Frost7

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Location:
    Republic of Texas
    #4
    Sounds like a RAM issue. Try pulling all but one pair and see if it starts up.

    Also, any activity from the white power LED above the power button while this is going on?
     
  5. Andropov macrumors regular

    Andropov

    Joined:
    May 3, 2012
    Location:
    Spain
    #5
    Also, are you trying to start it up without the air deflector? I can't see it well in the video. That could explain the red light at startup and the fans, but not the "beep", that probably is just a RAM issue. Either bad modules or slots. Try changing the RAM from one slot to another, (always in matched pairs) and/or buying new modules.
     

Share This Page