Presonus FireBox / 2007 MBP connectivity problem

Discussion in 'Digital Audio' started by phishymike, Apr 24, 2011.

  1. phishymike macrumors newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #1
    I just bought a Presonus FireBox, but I'm having some problems with it.

    I'm on a 2007 MacBook Pro, osx 10.5.8

    I plug the unit into the wall, it powers up just fine, red light. I then plug the firewire cable from the Firebox into the FW 400 input on my mac. The light on the firebox goes blue, as though the connection has been established, but the computer doesn't recognize it. I've tried the PRAM/NVRAM reset and SMC reset to no avail.

    Under system profiler>hardware, while the FireBox is plugged in, it says,

    If the FireBox is plugged in upon startup, it just says...

    And lastly, if nothing's plugged in to the FW port, it says...

    Any ideas?
     
  2. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #2
    Does the Firebox work on another computer?

    Do other Firewire devices work on your computer?

    Until you can say "Yes" to both, there is the chance that something is broken.
     
  3. Fishrrman macrumors G3

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #3
    Just something I _think_ I remember reading, but didn't Apple change the firewire controller chip on some MacBook Pro's back around the time yours was made?

    .... and the result was that some firewire devices were no longer recognized?

    Suggestion:
    If you can't find the solution on macrumors, also check:
    macintouch.com (use search function to check old reader reports)
    macfixit.com

    I also think that some folks were able to "work around" this problem by using a firewire hub, but again, I can't confirm that.

    Just some thoughts....
     

Share This Page