Preview App

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by rcmestrinho, Sep 22, 2013.

  1. rcmestrinho macrumors newbie

    rcmestrinho

    Joined:
    Jun 16, 2013
    #1
    Hi my friends!

    I have a issue with Preview App on Mac OS X Mavericks.

    When I try to open the Preview app, I see the app jumping for a few seconds and then closes. I can not open pictures and pdf's. Does anyone have a solution?

    Cheers!
     
  2. mrapplegate macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
    #2
    No problem here. What does the system log show?
     
  3. rcmestrinho thread starter macrumors newbie

    rcmestrinho

    Joined:
    Jun 16, 2013
  4. mrapplegate macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
    #4
    Open Console. It is in Applications -> Utilities

    Then on the left hand side click on the system log. Open preview and in the log look at the bottom and see if Preview is mentioned.
     
  5. rcmestrinho thread starter macrumors newbie

    rcmestrinho

    Joined:
    Jun 16, 2013
    #5
    Ok. So I have this...

    "Sep 29 15:22:43 mbp-de-rogerio.lan Dock[202]: Composited image scale (0x) does not match requested scale (1x) for binding BundleBinding [0xe0d] URL: file:///Applications/Preview.app/ bundle identifier: com.apple.Preview.
    Sep 29 15:22:43 mbp-de-rogerio.lan Dock[202]: Failed to generate image for binding BundleBinding [0xe0d] URL: file:///Applications/Preview.app/ bundle identifier: com.apple.Preview at size:128 and scale: 1 filename: (null)
    Sep 29 15:22:43 mbp-de-rogerio.lan Preview[1508]: Unable to load nib file: MainMenu, exiting
    Sep 29 15:22:43 mbp-de-rogerio com.apple.launchd.peruser.501[191] (com.apple.Preview.14288[1508]): Exited with code: 1"

    It's possible fix this issue?
     
  6. benwiggy macrumors 68020

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #6
    Looks like your copy of Preview is corrupted somehow (missing nib).

    Restore it from your backup.
     
  7. mrapplegate macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
  8. rcmestrinho thread starter macrumors newbie

    rcmestrinho

    Joined:
    Jun 16, 2013
  9. benwiggy macrumors 68020

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #9
    You're testing a pre-release OS, and you have no backup?
     
  10. nyolc8 macrumors regular

    Joined:
    Jul 20, 2012
    #10
    I love when people who don't even know how to view system log, are using a developer preview... Just... why?
     
  11. rcmestrinho thread starter macrumors newbie

    rcmestrinho

    Joined:
    Jun 16, 2013
    #11
    Thank you very much for all the help! The situation is solved! :)
     

Share This Page