Preview Instant Alpha won't copy

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by ksmetamaid, Mar 1, 2015.

  1. ksmetamaid macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2012
    #1
    I'm using OSX. In Preview, I can select the image just fine using Instant Alpha, but it won't let me copy. What's wrong?
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    You must actually do the Instant Alpha function then copy the image.
     
  3. ksmetamaid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2012
    #3
    Preview, Instant Alpha

    Altemose, I *thought* was was performing the Instant Alpha function. I use it to select. So far so good. Then: 1. If I click "cut" to remove it from the background, I get a response that says I need to duplicate the image as a png so that it's in a formate that "supports transparency." But when I click on the duplicate as PNG prompt, it won't let me. OR 2. I click copy and I just hear the hollow "bonk" telling me Preview didn't like it.
     
  4. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #4
    To my knowledge only TIFF and PNG support the transparency needed for Instant Alpha. Try hitting either the Enter key or Backspace (delete) key once it is selected. Then simply save or copy the image to the necessary location.
     
  5. Dave Braine macrumors 68040

    Dave Braine

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    Warrington, UK
    #5
    Try changing your picture to a PNG before trying Instant Alpha and see if that works.
     
  6. ksmetamaid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2012
    #6
    Saving in other format

    It doesn't give me a "save as" option. Only "save a version" which I select, but then it doesn't let me choose another format or tell me where it's being saved. I've tried exporting. It will let me select jpeg there, but that doesn't help.
     
  7. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #7
    A JPEG will simply reinsert the white around the image as it does not support transparency.
     
  8. ksmetamaid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2012
    #8
    giving up

    Thanks, everyone. Last night I tried the same process I'd been trying on other images, and it worked just fine. There must be something weird about this image. It was a jpg. I've saved it as a .tiff and .jpeg. Neither one of those formats supported transparency. I haven't been able to figure out how to save it as a .png. So I'm giving up on it.
     
  9. Dave Braine macrumors 68040

    Dave Braine

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    Warrington, UK
    #9
    File Menu>Export... select PNG from the Format options?
     

Share This Page