problem accessing time capsule hd on windows

Discussion in 'Mac Accessories' started by azngamer808, Apr 3, 2008.

  1. azngamer808 macrumors member

    Joined:
    Apr 18, 2007
    #1
    i'm running xp through bootcamp on my macbook pro. i just set up my time capsule on the mac side of my laptop and it's working perfectly. however, on the windows side, i can't seem to connect to the hard drive on my time capsule (internet works fine tho). I click on the time capsule icon and it says "the airport disk "xxxx" become available". When i try to select connect with password and put in my password, it says "could not connect to the disk. make sure NetBIOS is enabled and try again". What is NetBios? and how do i enable it? i've gone through the windows help and i thought i enabled it in the properties of my time capsule, but i keep running into the same problem. i've filled in the workgroup (MSHOME) on the airport utility. i have no idea what the wins server is. any help would be much appreciated. Thanks!
     
  2. Sundstroem macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Location:
    Helsinki, Finland
    #2
    I just installed Windows XP SP3 using Boot Camp, and I'm running into a similar problem. When I try to access my Time Capsule disk (which I have already used for a long time using Time Machine and OSX) I am prompted to log on as a guest or as a user with a password. But when I try to log in using my TC password I get a message that either login is disabled or the password is wrong, and that I am to contact the administrator (which would be me, I guess). Airport Utility recognizes the TC, and my wireless network is working perfectly, but the disk doesn't show up as a drive in My Computer.

    My intention is not to use the TC for backup purposes in Windows, but since my Windows partition is in FAT32, I need to access my TC to be able to access a couple of files too large to move to a FAT system.

    Help would be much appreciated!
     
  3. mhnajjar macrumors 6502a

    mhnajjar

    Joined:
    Mar 3, 2008
    #3
    Everything was working fine under my Vista partition up until now!

    I am not able to see or login to my TC disk anymore under Vista while I am able to connect to it from another computer on the same network :confused:
     

Share This Page