Problem after swapping Harddrives

Discussion in 'macOS' started by iChan, Jun 23, 2010.

  1. iChan macrumors 6502a

    iChan

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Location:
    Dublin, Ireland.
    #1
    I have two computers:

    Mac mini & Macbook

    I'm giving away the Mac mini, so I swapped out the 320GB HD for a 60GB one.

    I then took the 320GB HD and put it into my macbook.

    The Macbook boots up perfectly, all the user accounts and files are intact, but:

    When I try to do anything, like delete a file, or move a file, I need a username & password. Also, none of my settings stay intact in preferences.

    The first sign that something was wrong was when I couldn't change my desktop background.

    I don't know what the exact problem is, but obviously it's related to user authentication.

    Any solutions to this problem other than setting up new accounts?
     
  2. iLog.Genius macrumors 601

    iLog.Genius

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Location:
    Toronto, Ontario
    #2
    Try resetting the PRAM. Also try resetting permissions. What about the Mac Mini, is that running flawlessly?
     
  3. iChan thread starter macrumors 6502a

    iChan

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Location:
    Dublin, Ireland.
    #3

    Will try, thanks. It's a unibody alu Macbook Rev. A. btw.

    How will resetting PRAM help?
     
  4. iChan thread starter macrumors 6502a

    iChan

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Location:
    Dublin, Ireland.
    #4


    The mini is perfect. It's got a brand new 60GB. I just installed Leopard on it. Not a problem.

    How do you reset permissions?
     
  5. iChan thread starter macrumors 6502a

    iChan

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Location:
    Dublin, Ireland.

Share This Page