problem capturing in final cut pro

Discussion in 'Digital Video' started by grooveattack, Feb 17, 2009.

  1. grooveattack macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #1
    hi guys
    i am trying to capture some footage in FCP but i just get this message.
    i have tried everything, different camera, different computer, imove, FCE. Nothing can see the camera.
    any ideas?
     

    Attached Files:

    • 111.jpg
      111.jpg
      File size:
      56.4 KB
      Views:
      42
  2. Sdashiki macrumors 68040

    Sdashiki

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Location:
    Behind the lens
    #2
    Did you have the camera on before starting up FCE?
     
  3. grooveattack thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #3
    yeah, i tried having the camera on and playing while i start FCP and still nothing. i am sure its something silly, but i have checked all my settings and they seem ok.
     
  4. Richardthe4th macrumors regular

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    Below Sealevel
    #4
    Hi,

    In the middle under the capture viewer, it reads 'no communication'. Perhaps the cable from the VTR, or cam is not functioning, or the cam connection is broken. When all right it should read 'VTR ok' or something like that.

    It seems you have a hardware problem.

    Succes, Richard
     
  5. tcgjeukens macrumors regular

    tcgjeukens

    Joined:
    May 16, 2007
    Location:
    IJsselstein, the Netherlands
    #5
    Need more input

    Grooveattack

    Need more input:

    1) What is model/ make of camera?
    2) Do you connect the camera to Mac via USB and/ or Firewire?
    3) What "easy setup" parameters have you set in FCP?

    Regards,
    Coen
     
  6. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #6
    What type of video are you trying to capture? What camera(s) have you tried?


    Lethal
     
  7. grooveattack thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #7
    1) What is model/ make of camera?
    Sony PD170/bog standard mini-DV cam

    2) Do you connect the camera to Mac via USB and/ or Firewire?
    firewire. 4 to 6 pin

    3) What "easy setup" parameters have you set in FCP?

    I have tried
    format: (all formats)
    use: custom

    and

    Format: PAL
    Use: DVPAL.

    i am thinking that it could be a dead cable, at least i hope it is as easy as that.
     
  8. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #8
    When you have the camera hooked up to the computer go to About this Mac->More Info->Firewire and see if the computer sees the camera. If it doesn't then try a new FW cable.


    Lethal
     
  9. grooveattack thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #9
    woo!! just a bummed firewire!!
    all footage captured!
    cheers guys
     

Share This Page