Problem - New 2.2MPB won't boot w/ Ext. FW drive?

Discussion in 'MacBook Pro' started by benulous, Aug 27, 2007.

  1. benulous macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #1
    I just got a new 2.2MPB to replace my old 867 Titanium. When I plug my older external firewire drive i've been using with my titanium, and boot up the new MBP, it just sticks at a blank screen. No Apple Logo, no boot time-thingy..just a blank screen. NOW, here is where it gets kinda weird, I have a Firewire audio interface [m-audio 810], when I plug THAT directly to the MBP and THEN the chain the ext. drive off that, it boots fine and I can see files on the drive.

    I tried my friend's ext fw drive as well, and after a couple reboots, it finally saw HIS drive - but only after a couple reboots?

    Does anyone have any ideas of what's going on - or had a similar experience?
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Stupid question, but are these FW drives bootable? Do they have a PPC installation of OS X on them? That will stop the MBP cold. It will try and fail to boot off the PPC system.
     
  3. benulous thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #3
    I don't believe there are bootable files on there...but i've had the drive for a long time...maybe i have some files from an older system that i didn't realize was on there....I'll check in a few...only thing is that it works fine on my other laptop?
     
  4. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    But your other laptop is a PPC, right? That's the point. The Macbook Pro isn't.
     

Share This Page