Problem with 3.5mm adapter (iPhone 7)

Discussion in 'iPhone Accessories' started by Szarky, Sep 22, 2016.

  1. Szarky, Sep 22, 2016
    Last edited: Sep 22, 2016

    Szarky macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2010
    #1
    Listening to some tunes, mindin' my own business. Using some Bose earphones. Go to change the track, pause music, change volume... nothing works. The fix: unplug the adapter from the phone and then plug it back in. The in-line controls start working again. Really annoying. Almost seems like it's a on/off trigger issue for the adapter. Haven't played around with different variables to find out exactly under what condition it's from but it happens all the time. My worry is going to the Bose or Apple store will be a waste of time.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. mysterydate macrumors 6502

    mysterydate

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Location:
    Waseca, MN
    #2
  3. Szarky thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2010
    #3
  4. Howyalikdemapls macrumors 6502

    Joined:
    Sep 2, 2013
    #4
    I've been using the lightning EarPods that came with my new iPhone 7 and they wig out too. I don't know exactly what I did, but it wasn't anything weird. I think I was in the middle of watching a video, then turned off the screen, and then turned it back on. The video resumed playing and it thought it was playing audio but nothing was coming out until I unplugged the headphones and then replugged them back in.

    I didn't really care about the removal of the headphone jack, and I still don't care very much, but the lightning port solution seems to be inferior to the 3.5mm jack.
     
  5. GalFieri macrumors regular

    GalFieri

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Location:
    California
    #5
    See if 10.0.2 fixes your issue.
     

Share This Page