Problem with Canon 55-250

Discussion in 'Digital Photography' started by jake.f, Jul 11, 2009.

  1. jake.f macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Location:
    NSW, Australia
    #1
    Hi
    I just got a Canon EOS 450D Twin IS kit. I went out today to take some pics and I think i may have a problem with the 55-250 IS lens. Here are some pics to show what i mean.

    1. Sides are blurry. Really weird looking.
    EXIF: 1/500s, f/8.0
    [​IMG]


    2.Looked perfect in viewfinder. I distinctly remember so because as I looked through the viewfinder I thought "This will look good printed"
    EXIF: 1/400s, f/7.1
    [​IMG]

    3. You can see a weird blur around the edges
    EXIF: f/6.3, 1/2000, ISO 400.
    [​IMG]

    If anyone thinks it is a lens problem please let me know as I am going to cairns in 7 days and would like to have it repaired/replaced in time.
    Thanks.
     
  2. mattyb240 macrumors 6502a

    Joined:
    May 11, 2008
    #2
    My initial reaction was to say shutter speed, but clearly your speeds are more then fast enough. Were these handheld? I would recommend going and getting it replaced or repaired. Is your other lens producing similar results? If so could be a camera fault.
     
  3. jake.f thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Location:
    NSW, Australia
    #3
    I don't think my other lens is but im going to do more testing tomorrow.
     
  4. Rooskibar03 macrumors 65816

    Rooskibar03

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    State of Denial
    #4
    I know the result probably wasn’t what you intended to shoot, but I kind of like the 3rd image.
     
  5. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #5
    Very strange, it's almost as if one of the elements hasn't been mounted properly and is sitting slightly cock-eyed with respect to the (intended) optical axis.
     
  6. jake.f thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Location:
    NSW, Australia
    #6
    Issue is now solved. Took it back to the place where I got it and they replaced it without question (Or even testing it).
     
  7. thomahawk macrumors 6502a

    thomahawk

    Joined:
    Sep 3, 2008
    Location:
    Osaka, Japan
    #7
    looked like that lenses acted like a zoom tilt-shift with the blur on the top and bottom lol
     

Share This Page