Problem with installing apps

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by jimmy83, Dec 17, 2008.

  1. jimmy83 macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #1
    Running a JB 2.2 iPhone, and tried updating shazam last night and tried a number of times and reboots and it didn't work. I tried downloading another app from the app store and that isn't installing either, and again tried rebooting. It's on my springboard with the loading bar but that's it. On a reboot it asks for my iTunes password but still doesn't install. Anyone know why iam having trouble?
     
  2. JMax1 macrumors 6502

    JMax1

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Location:
    Harlem, NY
    #2
    I'm having this problem too. tried installing an app or buying itunes song - asks for my user name and password and then says it's incorrect. But I have mobleMe and my email still works (same name and password).
     
  3. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #3
    Got this problem again after trying to update facebook and dactyl.

    Anyone have any ideas?
     
  4. jmccullough108 macrumors 6502a

    jmccullough108

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Location:
    St. Louis, MO
    #4
    Honestly, I think it has to do with the jailbreak on the 2.2 firmware...I have started from scratch more then once, and this seems to happen every time. I restored to a non-JB 2.2, and updates go smooth now.
     
  5. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #5
    Only way round it was I had to sync the apps with iTunes and that seems to sort it. I can download new apps that fine, but there seems to be a problem with updating them. :confused:
     
  6. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
  7. Volka macrumors newbie

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Location:
    Sheffield, UK
    #7
    I had the same problem when I tried to install a couple of apps over-the-air. I think it's just because my connection wasn't fast enough (Edge/GPRS instead of 3g). Syncing with iTunes solved the problem - my computer downloaded them instead.

    Probably best to only install apps (especially large ones) when you are in a wifi hotspot or have reliable 3g coverage.
     
  8. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #8
    Still got this problem, think a restore will sort it?
     
  9. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
  10. DPA macrumors 65816

    DPA

    #10
    Are your apps in Categories?
     
  11. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #11
    Some are, but the onesi tried updating where not.
     
  12. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #12
    Everytime I've tried up dating I've always done it over my wifi connection
     

Share This Page