Problem with keyboard!!

Discussion in 'MacBook Air' started by b738, Nov 21, 2015.

  1. b738 macrumors member

    Joined:
    Jun 16, 2013
    #1
    Hi everyone! I have a 13" air os x 10.9.5 and lastly I'm having an issue with my keyboard, it's really strange and I don't know if someone has ever had something like this.

    When I open it and start using it: the Delete key, the volume up/down, the "a", the "1" and the contrast down keys do not respond for a while.
    After maybe a few minutes they start working perfectly but it's so strange. Sometimes in a minute, sometimes in 5.... even rebooting doesn't fix it.

    I haven't upgraded the os because this one works perfectly for me and I never had a single issue with this mac til now.

    I never got any liquid spilled over the keyboard so I really don't understand what could be!
     
  2. cerberusss macrumors 6502a

    cerberusss

    Joined:
    Aug 25, 2013
    Location:
    The Netherlands
    #2
    Sounds like some contacts only work after the machine actually has warmed up. However that line of reasoning doesn't bring you any closer to a solution :) How old is this MBA? Getting the keyboard replaced may be expensive because it's a major operation:
    https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+13-Inch+Mid+2013+Upper+Case+Replacement/15404

    Getting just the replacement part alone is US$ 299:
    https://www.ifixit.com/MacBook-Part...Mid-2013-Upper-Case-with-Keyboard/IF188-098-3

    Or perhaps you have AppleCare?
     
  3. cerberusss macrumors 6502a

    cerberusss

    Joined:
    Aug 25, 2013
    Location:
    The Netherlands
    #3
    To absolutely rule out any software problems, you could try and attach an external USB keyboard, see if it works fine there.
     
  4. b738 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 16, 2013
    #4
    Hi thanks for answering. I think it's a warm-up thing too. Ill try the keyboard, but i don't think this is a software problem. I guess whenever that happens, I should run something that heat's it up fast hehe
     
  5. wrinkster22 macrumors 68030

    wrinkster22

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Location:
    Toronto
    #5
    Sounds like the bottom case / keyboard need to be replaced. I had that part replaced three times. Same as you no liquid spill but the a,1 and the delete key failed
     

Share This Page