Problem with .Mac and MAIL...

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Matto1020, May 23, 2008.

  1. Matto1020 macrumors member

    Matto1020

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #1
    So I just signed up for a free trial on .Mac and I cannot for the life of me get my MAIL app to connect to my account. It connects fine to my msn account but it won't work for my .Mac account.

    I followed all the directions, did the port to 587 instead of 25...but I keep getting this error:

    The server error encountered was: The server “mail.mac.com” refused to allow a connection on port 143

    And it says my account is offline. Can anyone help out?
     
  2. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #2
    It's an IMap type account and the server port is 25.

    It should look like this :
     

    Attached Files:

  3. Matto1020 thread starter macrumors member

    Matto1020

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #3
    It is set to Imap and I changed the port to 25 but it still doesnt work.:(
     
  4. Matto1020 thread starter macrumors member

    Matto1020

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #4
    Yup it looks exactly like that yet it still says the same error.
     
  5. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #5
    Are you connecting through a router that might be blocking that port?

    Check your security settings also.

    And what O/S are you using ?
     
  6. Matto1020 thread starter macrumors member

    Matto1020

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #6
    Yes I am connecting through a Linksys Wireless router.

    I don't exactly know what you mean by "Check your security settings"

    I am using Leopard.

    Would it help if I just bought a Apple Airport Exteme basestation? I mean...Apple seems to have everything work fine...and I have been eyeing the basestation. Is it that much easier to configure than a Linksys router???
     

Share This Page