Problem with MAIL after upgrading to El Capitan

arcureo

macrumors newbie
Original poster
Jun 26, 2009
22
0
Padua - Italy
Hi-ho there... I just upgraded to El Capitan and I had the bad surprise of finding my inbox, on Mail, totally EMPTY! As if I never received ANY mail, during my job here at the University.
It's the first time that happens after an OS upgrade and, believe me, this machine saw more than one upgrade, in its years of service!

Any help, here?

Thanks!

A'
 

arcureo

macrumors newbie
Original poster
Jun 26, 2009
22
0
Padua - Italy
Twist of events... the old "I.T. crowd" trick (turning it off and on again) actually worked!!! I did it after the "rebuild", so it probably was the sum of those two actions! ;)

Cheers!
 

JacobyO

macrumors newbie
Oct 8, 2015
2
0
Twist of events... the old "I.T. crowd" trick (turning it off and on again) actually worked!!! I did it after the "rebuild", so it probably was the sum of those two actions! ;)

Cheers!
Oh thank GOD!! I did the rebuild and nothing helped. Read your "turn it off and on again" tip and they seem to all be there now. Thank you for sharing.
 

Didjt

macrumors member
Nov 10, 2010
33
5
South Coast UK
My problems are still being fixed by software engineers in Texas!
Mail won't open at all, an upgrade screen pops up, opens Mail then closes it and repeat ad infinitude. The problem is that it is like a video game trying to quit as the update screen dominates everything.
There is a fix posted, but it doesn't work, tried it twice whilst on line with Apple support.
 

laurim

macrumors 68000
Sep 19, 2003
1,925
864
Minnesota USA
My problems are still being fixed by software engineers in Texas!
Mail won't open at all, an upgrade screen pops up, opens Mail then closes it and repeat ad infinitude. The problem is that it is like a video game trying to quit as the update screen dominates everything.
There is a fix posted, but it doesn't work, tried it twice whilst on line with Apple support.

what fix? I'm having the same problem. I have deactivated all the accounts and i still get an endless loop of a window saying migrating data
 

dfritchie

macrumors regular
Jan 28, 2015
180
69
mine was stuck in that loop. I shut down (power button), rebooted and then backed up my mailboxes to another drive and deleted them from my library folder. I was then able to start mail and import my mailboxes, has worked fine ever since.
 

laurim

macrumors 68000
Sep 19, 2003
1,925
864
Minnesota USA
I called Apple Support and somehow got assigned a Sr. Support tech who determined my user account was corrupt. He had me create a new admin user and it's all working now.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.