iPhone Problem with thumbnails in app switcher

Discussion in 'iOS 7' started by iRock1, Feb 17, 2014.

  1. iRock1 macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #1
    Hello,

    I've found this annoying issue in the app switcher, where I press the home button twice and then I see a very old thumbnail of the Mail app. And by that I mean that iOS doesn't actually show the current state of the app, but instead it shows a frigging old thumbnail (and it's always exactly the same one!).

    The weird thing is that this happens only with the Mail.app preview, and not other applications. Also it doesn't happen always, but often.

    Is there anything I can do to avoid always seeing the same contact card when I want to reopen Mail?
     
  2. Stuke00 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Location:
    Collinsville,IL
    #2
    I just checked mine. The thumbnail updates just fine for me.
     
  3. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #3
    Problem with thumbnails in app switcher


    Not that it should happen to everybody...
     
  4. iolinux333 macrumors 68000

    Joined:
    Feb 9, 2014
    #4
    The same has been happening to me more and more lately - I just figure 7.1 will fix the problem and I can tolerate it until then.
     
  5. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #5

    But does it happen always? Only in certain apps?
     
  6. stu.h macrumors 65816

    stu.h

    Joined:
    May 8, 2010
    Location:
    West Midlands, England.
    #6
    Mine shows old thumbnails also.

    Wait for 7.1 in a few days.
     
  7. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #7



    Well, I'm on 7.1 now – and guess what? The issue is still there, and I'm seeing the same old thumbnail on Mail again.
     
  8. thedeejay macrumors 65816

    thedeejay

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Location:
    Toronto, Canada.
    #8
    Try common measures. Close the app - restart the phone etc. If none of those pan out, you may have to restore.
     
  9. CutterSlade macrumors regular

    CutterSlade

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Location:
    Istanbul, Turkey
    #9
    Updating the thumbnails you see in the app switcher is the apps responsibility, not the OS's. The OS itself updates the state only when the app is about to be closed.

    But if the thumbnail shows a state older than the last one you've seen when the app was open, then there is a problem.
     
  10. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #10
    Well, I already tried the obvious ones. I've closed Mail.app hundreds of times. The same thing restarting the phone. However, I want to find a workaround before going nuclear. Restoring the phone just because of this seems kind of killing a fly with an RPG.

    Which is exactly what I said it was happening. ;)
     
  11. CutterSlade macrumors regular

    CutterSlade

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Location:
    Istanbul, Turkey
    #11
    Yeah, I thought so, but wanted to check anyway:)

    Btw, I've never seen that kind of problem go away after restarting the device or making a full restore. I suggest you to search the web thoroughly to see if someone else is having the same issue before restoring.
     
  12. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #12
    So at least you've seen this bug on other phones, right? It's always nice knowing that I'm not the only one suffering. :D
     
  13. CutterSlade macrumors regular

    CutterSlade

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Location:
    Istanbul, Turkey
    #13
    No, unfortunately not. I don't even use the mail app, so you might as well be the only victim of this issue:D
    Since when does this happen?
     
  14. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #14

    Oh, my bad. Since you said "I've never seen that kind of problem go away …", I thought you've seen that kind of problem a few times.

    Anyway. It happens since I installed that trojan called iOS 7.
     
  15. iRock1 thread starter macrumors 6502a

    iRock1

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #15
    Just to give you a little update on this, now I face this problem all the time on iOS 7.1, on my iPhone AND my iPad, with Mail and basically any other app.
     

Share This Page