Problems Burning DVD DL

Discussion in 'MacBook Pro' started by SpaceJello, Mar 20, 2008.

  1. SpaceJello macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
    #1
    Hey all, I haven't read any posts on here with similar problems but there are loads on the Apple Support board about similar situation. They couldn't find much of a solution.

    I have tried using toast and disk utility to burn on my DVDs (dual layers to be exact) but haven't had much luck since all comes up with medium error? I tried different brands/batch etc, but still the same problem.

    Did the whole permissions checking, didn't help... It burns CDs alright though and DVDs, just not DL

    Curious if anyone here have similar problems or have solutions etc?

    Thanks!
     
  2. squeeks macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
  3. SpaceJello thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
  4. Andrmgic macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #4
    did you try burning at 2x?

    I have that problem if I try to burn them at 4x, but they work fine at 2x.

    Mine would always stop burning at 50% through the DL disc, regardless of what it was I was burning
     
  5. SpaceJello thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
    #5
    I tried at 2x as suggested, it doesn't work either...
    hum

    the error message is :

    Sense Key = MEDIUM ERROR
    Sense Code = 0x0C
    WRITE ERROR

    Normally, it would mean the dvd +DL is bad but this happens with several brands and batches of dvd +dl i have tried.... should i bring this to applecare :D
     
  6. techguy40 macrumors regular

    Joined:
    Mar 1, 2008
  7. SpaceJello thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
    #7
    FUJI, TDK, Memorex
    the TDK has burned one out of 4 and the rest were like all fail
     
  8. live4ever macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Location:
    Thunder Bay, ON
  9. UltraNEO* macrumors 601

    UltraNEO*

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    近畿日本
    #9
    I find most of the major brands will fail...
    right now i'm using the cheapest, nastiest unbranded stuff and it works great!:D
     
  10. SpaceJello thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
    #10
    Hey all thanks for ur advice,
    strangely i got verbatim (cost an arm and leg) and it worked?!?!!
    i guess from now on, i will be only going for that.
    :d

    wish i can go for the unbranded type and work
     
  11. originalcliche macrumors member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    #11
    I am having the exact same problem and i shelled out 100 bucks for 50 pack of dual layer dvd+DL ......... none of my burns work .... so frustrating..
     
  12. SpaceJello thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2006
    #12
    Did you try verbatim, reset your pram and SMC? I wonder if he new firmwire would help.
     

Share This Page