Problems Down Grading Ipod Touch From 1.1.4 To 1.1.1

Discussion in 'iPod touch Hacks' started by Howiieee, Mar 1, 2008.

  1. Howiieee macrumors newbie

    Howiieee

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    England
    #1
    Hi I'm New To This And I Followed The Bit About How To Down grade it By Clicking "Check For Update" while Holding Shift , this works and i select the
    1.1.1 file and
    It Extracts It Ok,

    Then

    Preparing ipod For Software Update

    Then Is Suddenly Says

    The Ipod " Ipod" could not be updated an Uknown error occured (1602)

    Can Anyone Tell Me What I'm Doing Wrong Or Why It Is Doing This?

    Thanks
     
  2. DizzyRose macrumors regular

    DizzyRose

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Barrowford, UK
    #2
    Please follow the following image:

    [​IMG]

    Then try shift-click and select your firmware. It should work.
     
  3. Howiieee thread starter macrumors newbie

    Howiieee

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    England
    #3
    OKk I'll try this and see how it goes..

    Many thanks!

    Fingures crossed i've been trying for ages!
     
  4. Howiieee thread starter macrumors newbie

    Howiieee

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    England
  5. coledog macrumors 6502a

    coledog

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Location:
    Roanoke, VA
    #5
    I had the same problem, I'm on a Mac but this is what worked for me:
    I used iTunes 7.5.xxx on Windows. iTunes 7.6 and 1.1.1 i don't think are compatible for some.

    So preferably find another computer without a big music library and put 7.5 (Google the download) on it and use it temporarily to downgrade to 1.1.1.
    Then go depending on what you are planning on doing, jailbreak it (guide here somewhere) and then use the same computer to upgrade to 1.1.2.
    Now you should be able to go to 7.6 and finish jailbreaking or whatever you want.
     
  6. PMB macrumors 65816

    PMB

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Location:
    New York
    #6
    i had to downgrade to itunes 7.5 to get it to work.
    also, i had to use iphuc, that method never worked for me.
     
  7. Howiieee thread starter macrumors newbie

    Howiieee

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    England
    #7
    How do you use this iphuc and where do you get it from?

    Thanks
     
  8. lienly macrumors newbie

    Joined:
    Dec 24, 2007
    Location:
    Taipei, TW
    #8
    I face similar problem too.
    native v1.1.3 8G touch.
    iTune shows different error codes, such as error 1, 5, 1604, 0XE8000025....
    iPod can't restore, unknown error
    Code:
    .
    but ok to restore between v1.1.3 and v1.1.4.  just no way to downgrade to v1.1.2 or v1.1.1 or v1.1.
    someone please help, thanks.
    
    [quote="Howiieee, post: 5073621"]Hi I'm New To This And I Followed The Bit About How To Down grade it By Clicking "Check For Update" while Holding Shift , this works and i select the 
    1.1.1 file and 
    It Extracts It Ok,
    
     Then  
    
    Preparing ipod For Software Update 
    
    Then Is Suddenly Says
    
    The Ipod " Ipod" could not be updated an Uknown error occured (1602)
    
    Can Anyone Tell Me What I'm Doing Wrong Or Why It Is Doing This?
    
    Thanks[/QUOTE]
     
  9. TheMonkey macrumors newbie

    TheMonkey

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    Felixstowe
    #9
    I'm Having This Problem Just Mine Say (1) Not (1620)


    The Ipod could not be updated an Uknown error occured (1)

    Can Anyone Help?
     
  10. coledog macrumors 6502a

    coledog

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Location:
    Roanoke, VA
  11. TheMonkey macrumors newbie

    TheMonkey

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    Felixstowe
    #11
    I'm On Windows: And I tried Itunes 7.5, but still the same error message come up...
     
  12. coledog macrumors 6502a

    coledog

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Location:
    Roanoke, VA
    #12
    What firmware are you currently using and what firmware are you trying to upgrade/downgrade to?

    Also, it seems better to use the "Restore" button rather than the update button.
     
  13. TheMonkey macrumors newbie

    TheMonkey

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Location:
    Felixstowe
    #13
    Done It At Last, Just Didn't Hold The Power Button For So Long!

    Cheers For Everyones Help!
     
  14. PMB macrumors 65816

    PMB

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Location:
    New York
    #14
    oh boy....
    if it worked, no need for this....
    but here we go
    http://www.iphonethesolution.com/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=60
     

Share This Page