Problems upgrading RAM

Discussion in 'iMac' started by JessMaccy, Dec 25, 2011.

  1. JessMaccy macrumors newbie

    Joined:
    Dec 25, 2011
    #1
    Hi all, yes it's Christmas Day and I'm installing some RAM for my mac. I recently got 2 x 2GB 200-pin DDR2 SO-DIMM PC2 - 6400 CL6 RAM. When I install it and turn it on, it boots up and makes the whirs like it should, however I just get a black screen and nothing comes up. Any help would be greatly appreciated.
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    What iMac do you have, or if you don't know that, when did you buy it?
    And can you link to the RAM?
     
  3. JessMaccy thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 25, 2011
  4. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #4
    I have the same Mac. Have you made sure, the RAM is properly seated and orientated?
    Have you removed the RAM and seen, if the old RAM still makes the iMac boot? Have you combined one stick of old and one stick of new RAM to see the same?
     
  5. JessMaccy thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 25, 2011
    #5
    Yes I've tried reseating several times and it doesnt make a difference. I tried the old ones and it boots fine. I haven't muddled them up i've made sure by checking the labels. Can it be something to do with the memory frequency? My iMac runs at 667MHz and the ones i just bought run at 800 i think :/
     
  6. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #6
    Have you tried just a single stick of the new RAM?

    B
     
  7. PhoenixMac macrumors 65816

    Joined:
    Mar 7, 2010

Share This Page