Problems with Finder

Discussion in 'macOS' started by LedZepLover333, Jan 13, 2010.

  1. LedZepLover333 macrumors newbie

    LedZepLover333

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Location:
    Australia
    #1
    Hey everyone,

    I am new to macrumors and this is my first post. I actually decided to make this account because some weird problem popped on my computer. I am not sure if this is common and not sure if i ever had this problem before. I also am not sure how to resolve it.. so here it goes. The explanation may be vague because i don't have screenshots but i will upload them tomorrow(for some reason i don't know how to import screenshots cause it wouldn't work.

    I was playing a game and then when i went off it i went back to finder and under "SHARED" in finder there suddenly came up an icon which looks like a computer with blue screen and its called "maps"(all under the "SHARED" in the finder" I tried opening the "MAPS" thingy and it says connection failed and then i pressed get info and it says

    maps
    General:

    Kind: PC server

    I then figured out that it probably has to do something with the internet cause when i re-logged to another user on the mac it was still there. I also tried switching my internet off and on and the icon under "SHARED" disappeared but then about 5 mins later came back up again. I then tried switching the internet off and on again but this time it didn't move. I also tried to relaunch FInder and nothing happened. I also tried to delete it and that didn't work either it said that its impossible to delete it.

    When u press on the maps icon under "SHARED" it says connection failed and then also from the right of it shows an option connect as.

    Whenever i press "Connect As..."

    It instantly comes up with a message saying:

    -----------------------------------------------------------
    Connection failed

    The server "maps" is available on your computer.
    Access the volumes and files locally.
    -----------------------------------------------------------
    It's hard to explain but i don't know how to drag a screenshot that i made into here so pls reply and i will try import the screenshots tomorrow.

    Thanks very much for your cooperation and help- LedZepLover333
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    When you make a post there is a toolbar on top of the text entry field, there is an icon looking like this [​IMG] which you have to click and then enter the http address of your image. I use Flickr to upload screenshots and insert them here, but you can use other image hosting services that allow hot linking.

    As to your "problem": Do you have any PCs in your network (LAN/W-LAN)?

    I also don't think it has anything to do with your internet connection, as that would require some work (to actually see a PC/Mac (computer) in your Shared section connected to via the internet).
     
  3. LedZepLover333 thread starter macrumors newbie

    LedZepLover333

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Location:
    Australia
    #3
    Here are the screenshots that i've made...
    I don't think i have any pcs connected to my computer cause i don't have any pcs in my house.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. LedZepLover333 thread starter macrumors newbie

    LedZepLover333

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Location:
    Australia
  5. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #5
    Just use the paper clip next to the smiley to add your pics. It's much easier if you've got pics you want to add right from your Mac.
     

Share This Page