iPhone Problems with TetherMe [PLEASE HELP!!]

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by kadsl, Feb 8, 2013.

  1. kadsl macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #1
    TetherMe worked once, right after I installed it. I've tried reinstalling multiple times, I have the option to start tethering but it doesn't show up in WiFi and while I can connect to my phone with Bluetooth, Tethering still doesn't work. I've tried restarting a billion times, erasing network settings, everything I can think of. Nothing worked. Please help!!! :( I have an iPhone 5 on Verizon.
     
  2. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
  3. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #3
    I've tried every combination.
     
  4. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #4
    Have both wifi and Bluetooth turned on.

    Open the tetherme app.

    Keep broadcasting on
    Apn selection set to automatic

    then turn personal hot spot on.


    This works for me.
     
  5. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #5
    Nope, doesn't work. Doesn't even show up under connections on my mac.
     
  6. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #6
    Well im not sure what to do.
     
  7. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #7
    Well... Thanks, I guess. I wonder if anyone can help me... Do you have any idea how to remove tethering from my settings, then? Because it stays even when I remove TetherMe.
     
  8. klamse25 macrumors 6502a

    klamse25

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #8
    What device are you tethering to?
     
  9. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #9
    MacBook Pro 13" 2011 model.
     
  10. The Highlander macrumors 6502

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #10
    Give it time... it could take 4-5 mins for wifi to populate... Same with connecting... it will connect...

    This is one of the few things that android really got right.... enable... connect... done.
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    Sounds like you might have a conflict with another package installed.
    Try removing tetherme. Restart you iphone and then install it again.
     
  12. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #12
    But it's not even showing up on my computer... Right now I've had it enabled for about five minutes. Will wait a bit longer.

    ----------

    I've tried that about thirty seven times. What could be interfering with it? I have the following packages (not including dependencies)
    Auxo
    Ayecon
    Barrel
    Bars
    Bonjour Fix
    Browser Changer
    Bulletin
    BytaFont
    Cartogothic Std Font
    ChargingBackground
    Chrome Download Manager
    Chromizer
    FakeClockUp
    FullForce for Phone
    iCleaner
    iFile
    Infinidock
    LocallAPStore
    LowPowerBanner
    MobileTerminal
    MultiIconMover
    NCSettings
    NCSettings ISX
    NoNewsIsGoodNews
    OpenSSH
    PasswordPilot
    SMSConfirmation
    SpotDict
    Springtomize 2
    TetherMe
    Torch
    UnFold
    WiFi Passwords
    WinterBoard
    xCon
    Zephyr
    Zeppelin
    %hook's law
     
  13. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #13
    Wow, over 35+ packages installed.
    There's your answer right there.
    So you expect to have 35-40 hacks installed and not have any bugs or conflicts?
     
  14. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #14
    Basically... This is my only bug. And it's worked before, mind you, with all these installed. Are you sure that TetherMe supports tethering over WiFi with an iPhone 5 yet?
     
  15. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #15
    Yes, works fine with everyone else to tether using wifi, BT and USB.
    Remove them all then install tetherme and your packages one by one testing the tethering function to figure out what one or combo of one or more things breaks tethering.
    But my advice is get rid of stuff that you dont need, use or can live without.
    Keep stuff that are usefull and must haves.
    Dont install everything there is available on cydia.
     
  16. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #16
    I've been jbing since 1.1.4, I'm not just installing everything available on Cydia :p I know what I'm doing with regards to tweaks.

    Instead of uninstalling everything, though, I used Springtomize 2 to disable all addons to mobile substrate other than Springtomize (so I'd be able to reenable them) and TetherMe. I resprung, then rebooted. Still didn't work. I'd rather not start erasing and reinstalling tweaks, as that'll take forever. Do you have any ideas which tweaks could be causing this?
     
  17. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #17
    Your guess is as good as anyones.
    I can tell you some of them I have installed before and never gave me any problems with my tethering hacks.

    WiFi Passwords
    FakeClockUp
    NCSettings
    MobileTerminal
    OpenSSH
    Zephyr

    So start removing some of the other ones and hope you find it or narrow it down.
    But again that doesnt mean 100% that a combination of 2 or more packages cant conflict and cause the tetherme issues you're experiencing either.
    Hope it works out in the end even though it can be a time consuming process.
     
  18. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #18
    Ughh alright, I guess that's what I've gotta do. I'll just restore my iPhone, rejailbreak, restore iTunes backup, and start doing that whole process tomorrow. I'll let you know if I make any progress. Thanks so much for your help so far.
     
  19. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #19
    Sucks bro:(
    But hope you find the "pain in the rear" conflict fast:D
     
  20. Tortri macrumors 6502a

    Tortri

    Joined:
    Aug 30, 2010
    #20
    I know when I first installed tetherme it didn't work, I ended up resetting my settings, after that it worked.

    That's my personal experience with it.
     
  21. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #21
    Which settings did you reset? Network settings or all? I've tried everything short of erasing all content and settings, nothings worked for me.
     
  22. kadsl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #22
    OK so I restored, rejailbroke, and reinstalled tweaks. Here are the ones I have installed now, with TetherMe working:
    Auxo
    Ayecon
    Bonjour Fix
    Browser Changer
    Bulletin
    BytaFont
    Chromizer
    FakeClockUp
    FullForce for Phone
    iFile
    Infinidock
    MobileTerminal
    NCSettings
    NCSettings ISX
    NoNewsIsGoodNews
    OpenSSH
    Springtomize 2
    TetherMe
    Torch
    Unfold
    Winterboard
    Zephyr
    %hook's law

    So the problem was caused by one of these:
    Barrel
    Bars
    ChargingBackground
    Chrome Download Manager
    iCleaner
    LocallAPStore
    LowPowerBanner
    MultiIconMover
    OpenSSH
    SMSConfirmation
    WiFi Passwords
    xCon
    Zeppelin
     
  23. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #23
    Nice.
    You're almost there bro.
    You can identify the issue if you keep going slowly and testing as you go.
     
  24. kingdLo macrumors 6502

    Joined:
    Mar 20, 2009
    #24
    Is there a general consensus that you need bluetooth and wifi both on to tether? Mine is working great with only wifi on.
     

Share This Page