Pulled vs Pushed and the ATV2

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Omne666, Jun 17, 2011.

  1. Omne666 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Melbourne, Australia
    #1
    Ok people, talk to me .

    Have a ripped documentary that if I try to play it on the ATV2 it just sits there trying to load....spinning wheel of time, timeline/buffer bar on screen, and... nothing!

    BUT! If I send the same show from iTunes to this ATV, it plays fine. Doesn't buffer any, the play point seemingly always on the end of the buffered point.

    So what gives? Obviously the specs I've ripped it at are fine for the ATV as it did play. It just wouldn't unless iTunes pushed it through.

    Here are its specs:
    General / Container Stream #1
    Video Codecs Used.................................AVC
    Audio Codecs Used.................................AAC LC
    File Format.......................................MPEG-4
    Play Time.........................................1h 30mn
    Total File Size...................................1.38 GiB
    Total Stream BitRate..............................2 181 Kbps
    Video Stream #1
    Frame Width.......................................1 280 pixels
    Frame Height......................................720 pixels
    Frame Rate........................................29.970 fps
    Audio Stream #1
    Number of Audio Channels..........................2
     
  2. spacepower7 macrumors 68000

    Joined:
    May 6, 2004
    #2
    What app did you use to rip the DVD?

    Did you use an app to tag the metadata?

    It sounds like it could be an atom problem, you might have to optimize the file.
     
  3. Omne666 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Melbourne, Australia
    #3
    Used MakeMKV, thru to mkvtools, then iFlicks to do the tagging.
     

Share This Page