Question about DualCore Processor with Games

Discussion in 'MacBook Pro' started by nyjets19, Jun 16, 2009.

  1. nyjets19 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2009
    #1
    Here are the processor requirments for Call of Duty IV.

    “Recommended Specs”
    # CPU: 2.4 GHz dual core
    or better is recommended

    “Required (min) Specs”
    # CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 2.4 GHz or AMD(R) Athlon(TM)
    # 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported


    Would a 2.26Ghz MBP run this then? The min specs is a 2.4Ghz but isn't dual core...Im just confused.
     
  2. NewMacbookPlz macrumors 68040

    NewMacbookPlz

    Joined:
    Sep 28, 2008
    #2
    You should be able to run it alright.

    The Intel 1.8Ghz Dual Core is a Core2Duo with the on-board cache stripped down and a couple other cost cutting measures. Seeing how a P4 2.4ghz is the minimum spec, I wouldn't worry too much.
     
  3. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  4. J the Ninja macrumors 68000

    Joined:
    Jul 14, 2008
    #4
    A 2.26GHz C2D is far more powerful than a 2.4 P4. It will run fine.
     
  5. nyjets19 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2009
    #5
    Thanks for the responses. another question.

    Bioshock says min requirements is a 2.4Ghz single core proc, and the recommended jsut says Intel Duo Core. Are they implying that recommended should be a 2.4 Dual Core? Would a 2.26Ghz MBP fall under the recommended category?
     
  6. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #6
    Yes, it would. They mean the recommended is ANY dual core.
     
  7. w00t951 macrumors 68000

    w00t951

    Joined:
    Jan 6, 2009
    #7
    The new generation of Macs will run any game, but the variable is the quality of setting at which you can run the thing. I run Crysis, but with overclocking on Windows Vista I can only achieve all high settings. However, in games like COD4, the settings can be set to all maximum. :D
     

Share This Page