question about safari....?

Discussion in 'iMac' started by nlivo, Sep 28, 2007.

  1. nlivo macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Location:
    Ballarat, Australia
    #1
    i just got my iMac and i was woindering.....with safari is there any sort of button i can click to open a new tab?? is there no way to open a tab without using a keyboard shortcut, go to the file menu or command-click.........??
     
  2. Scarlet Fever macrumors 68040

    Scarlet Fever

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Location:
    Bookshop!
    #2
    Command+T is your friend :)

    Command+Shift+left or right switches to the left or right tabs as well.
     
  3. nlivo thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Location:
    Ballarat, Australia
    #3
    i know but there is absoloutely no button i can click to open a new tab...like with internet explorer it has a little "new tab" button next to the tab....
     
  4. fistful macrumors 6502a

    fistful

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Socan
    #4
    You can right-click/ctrl+click on the tab bar and click new tab.
     
  5. mactogo macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Location:
    usa
    #5
    you can either commant+t for new tab or right click with your mouse right next to your first tab and create new tab that way. when you right click with your mouse , it will say "create new" or "new" or something like that.
     
  6. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #6
    All the other suggestions are good ones (and to be honest, what I use). There *is* however a new tab button.

    Right click or ctrl-click on top of one of the existing buttons (the back/forth, the reload, etc). Select customize toolbar from the menu. Drag the new tab button wherever you want it. Done. :)

    This is what it looks like:

    [​IMG]
     
  7. fistful macrumors 6502a

    fistful

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Socan
    #7
    That button seems to be missing from Safari 3 beta. I had checked the customize toolbar menu before I gave the OP my suggestion. I could have sworn there was a new tab button as you have shown.

    odd.
     
  8. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #8
    SafariStand adds it as an option :)
     
  9. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #9
    Eep, sorry. I do have Stand installed. I didn't realize that's where the button comes from. Stand is excellent and worth getting anyway. It does some cool things, the most cool of which to me is to force new windows into new tabs (like in Firefox).
     
  10. fistful macrumors 6502a

    fistful

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Socan
    #10
    That must be where I saw it then. I had Stand installed at one point.
     

Share This Page