Question about Vista on Mac

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by LERsince1991, Dec 22, 2008.

  1. LERsince1991 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    UK
    #1
    I need a laptop for a 7 year architecture at uni.
    Since AutoCAD and some other programs aren't available for mac's I need a vista laptop (I like vista).

    Problem is I cant find ANY good PC based Laptops that look good...
    I was thinking aren't apple Mac books identical in hardware to some pc's. Could I just get a deal on a new Macbook and install vista on it without os x? and just use it like any other pc laptop in a good solid case?

    cheers
     
  2. reclusivemonkey macrumors 6502

    reclusivemonkey

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    Sowerby Bridge, West Yorkshire, UK
    #2
    I wouldn't discard Mac OS X that quick. You can use Boot Camp and install Vista and set it to be the default operating system.
     
  3. LERsince1991 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    UK
    #3
    I've looked into boot camp a bit but it looks like Autocad has some problems with it.

    I suppose there's always good and bad reviews, I might just go for it...
    But...

    Not a tablet laptop has interested me, Would it be possible to say get an upgraded screen that touch sensitive and swivels. so its like the same but a tablet
     
  4. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #4
    Not anytime soon I think.
     
  5. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #5
    I can't imagine how, boot camp just installs a full version of windows with no emulation.

    Not in this world or the next.
     
  6. gothamm macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #6
    i don't think you can discard OSX completely on mac hardware. You have to leave a minimum 5 gb partition of OS X, I believe.
     
  7. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #7
    Not true, maybe with boot camp, but you can just install Windows on the whole hard disk if you want. Just like on any PC.
     
  8. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #8
    Ohhhh... you can do it. As evidenced by all the people who "accidentally" get rid of their OS X partition when doing Boot Camp. I'm sure there's a way to do it completely, but the easiest thing to do would be to make a 5GB partition in Boot Camp and then instead of installing Windows there, you install it over the huge OS X partition.

    But don't do it, OP. There's nothing wrong with OS X.
     
  9. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #9
    Or even easier just pop the Windows install disk in without partitioning your drive and install it.
     

Share This Page