iPhone [Question] Difficulty logging into App Store

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by itsmedan, Dec 8, 2015.

  1. itsmedan macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2014
    #1
    Morning everyone,

    Having some difficulty logging into App and Itunes Store from my iPhone Settings menu. I did just recently jailbreak which makes me wonder if that has something to do with it.

    iPhone 5 16GB
    iOS 9.0.2
    Latest version of Itunes on PC

    When I type in my credentials, nothing happens. Literally, nothing. No error message whatsoever. If I type my password incorrectly, it does shake, recognizing the wrong password. I've also tried logging in thru the App Store app but still no luck.

    Works fine when I log into Itunes thru my PC.

    Any suggestions? Much appreciated
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    It might be something you installed from cydia.
    Start removing your latest hacks and keep testing.
    Restart the phone, try logging in to the appstore again till you identify the faulty JB package.
     
  3. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #3
    If you have not recently installed any new tweaks/apps and you've not had any issue before this then try logging out of the app store (on your phone) and then logging back in.

    You can also test that it's a tweak by booting into no substrate mode (volume up on boot, hold down until the phone boots) and then opening the app store. If you can get into the app store with all tweaks disabled then it's a tweak. If you are still having issues in no substrate mode than it's something else.
     
  4. itsmedan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2014
    #4
    Booted into substrate mode and problem persists. Does this confirm it's a non-jailbreak issue?
     
  5. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #5
    It does to me. Although I can't tell you where to begin to solve it.

    Have you tried logging out then back in?
     
  6. itsmedan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2014
    #6
    ^Yes, I have. Try restore from backup you think?
     
  7. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #7
    If you're comfortable with that, it wouldn't hurt. Just make sure it's a restore from backup and not an upgrade and restore. ;)

    Be a shame to lose your jailbreak only to find out it was Apple's servers - if you know what I mean.
     
  8. itsmedan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2014
    #8
    Yea I think I'll try that. I have very few tweaks installed, so it won't be a hassle reapplying them. Thank you. I 'll keep the thread updated.
     
  9. itsmedan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2014
    #9
    No luck. At a dead end, want to avoid updating and losing my jailbreak at all costs. If anyone else has any suggestions, please chime in :)
     

Share This Page