Quick Handbrake Question

Discussion in 'iPhone' started by StuddedLeather, Jul 27, 2010.

  1. StuddedLeather macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    Brooklyn, NYC
    #1
    What output size do I set it for, if I want HD on the iPhone 4?
    Any help with this would be greatly appreciated. :D
     
  2. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #2
    use the "appletv" preset from handbrake - 720p is pretty much the res you are after.
     
  3. Lotso macrumors 6502

    Lotso

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Location:
    OC, California
    #3
    No more than the phones resolution which is 960-640.
     
  4. StuddedLeather thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    Brooklyn, NYC
  5. jason221 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 26, 2009
    #6
    1280 x 720

    Make sure the bitrate is high enough, too (4000 kbps? I don't have much experience encoding HD video with Handbrake). And make the codec H.264.
     
  6. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #7
    4mb/s is way to high for an iphone lol! youd be safe with 2mb/s
     
  7. jwilson25 macrumors regular

    jwilson25

    Joined:
    Aug 25, 2009
    #9
    Thanks for the Handbrake presets...I'll download them this evening for my MacBook.
     
  8. jmitch150 macrumors regular

    jmitch150

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Boston, MA

Share This Page