Quicktime Choppy Playback

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
When i watch .avi movies in quicktime the playback isnt 100% smooth but its just fine in VLC player. How can i fix this because i want to use front-row when connected to my plasma. Thanks
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
i just installed perian but same playback. the video is tv show 24 in avi.
 

Millwood

macrumors regular
Jul 15, 2006
146
0
NY/NY
A lot of times I try to play different video on Quicktime and get choppy playback. Can't tell you why. So the majority of vids I play are in VLC, it's playback is perfect.
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
is there anything else i can do? im trying to use front row with my plasma because i cant really control vlc with my apple remote.
 

DoFoT9

macrumors P6
Jun 11, 2007
17,532
31
Singapore
is it just this movie?? are there other 24 videos that are exactly the same bitrate/size that play perfectly?? or is it the whole bunch?
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
is it just this movie?? are there other 24 videos that are exactly the same bitrate/size that play perfectly?? or is it the whole bunch?
Its the whole bunch. Over 30 videos.
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
tried without the plasma???
probably just the high bitrates. scale them down maybe?
Its the same on my mbp. the sound is fine but it seems like the frame per second is a little lower than it should be.
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
wat does CPU usage sit at while watching them??
user is around 30 and system is around 30 also.
can i record using a screenshot software then upload to youtube to show u guys?
 

DoFoT9

macrumors P6
Jun 11, 2007
17,532
31
Singapore
user is around 30 and system is around 30 also.
can i record using a screenshot software then upload to youtube to show u guys?
yes please do that. 30% seems a bit high!!!.. uumm on the youtube vid make sure u have the info page in quicktime (hit :apple: + I) visible.
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
yes please do that. 30% seems a bit high!!!.. uumm on the youtube vid make sure u have the info page in quicktime (hit :apple: + I) visible.
how can i make that video? what software do i need?
 

Fazzl

macrumors 6502a
Original poster
Aug 13, 2007
567
2
oh crap u dont have software?? hhmmm if u could get a "legal" copy of Snap Pro Z that would do it for you.

if not maybe just a screen shot??
alright here is a screen shot
 

DoFoT9

macrumors P6
Jun 11, 2007
17,532
31
Singapore
daaaamn thats retarted. i cant notice anything wrong with that! must be the codec. convert them to mp4 lol, that wuld solve it! sorry i really cant think of anything put a crappy codec conversion thingo