Quicktime won't play in iPhone

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by southie, May 22, 2009.

  1. southie macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2009
    #1
    Hi there, wondering if anyone can help...

    I've spent the whole day banging my head against a wall trying to get embedded video to play on the iphone. There was a very helpful post in 2008 which I followed but I still can't get it to work...

    I have exported the video from Quicktime, used the helpful code from the Readme.html files. Plays fine on my desktop. When I try to load the page in my iphone it briefly shows the poster image, then I get the greyed out square with the play button crossed through.

    Tried changing the links, tried everything. Got very sore eyes and a headache.

    Appreciate any help you may be able to give.

    Rich
     
  2. Riemann Zeta macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 12, 2008
    #2
    Did you export it as an MP4 file with the following parameters:

    H264 Video Encoding - 720*400 (or lower) resolution @ <1.5Mbps
    AAC Audio Encoding - 128kbps VBR (or lower)
    Main Profile, Non-streaming (for Download)

    If so, you should be able to drag and drop it to the 'movies' tab in iTunes. If the movie still doesn't work, you could use a different encoder, like x264 (featured in Handbrake, xFFMPEG, etc...).
     
  3. southie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2009
    #3
    Hi

    The video was exported using Quicktime 'Export for web'/iphone default settings. I've got three different movies, a 3gp and 2 m4v... all referenced by a master.mov file. Aparently the iphone is automatically supposed to pick which one to play!

    R

    I've tried all three movies in itunes and they work fine.
     

Share This Page