quicktime x audio playback problems

Discussion in 'macOS' started by zephonic, Jan 8, 2016.

  1. zephonic macrumors 65816

    zephonic

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Location:
    greater L.A. area
    #1
    Computer: 2009 MacPro 2.66GHz quad | 12GB RAM | OSX 10.9.5

    Yesterday Quicktime X started having audio playback problems, regardless of source. Whether it's a video, mp3, or audio from the Safari, the same distortion occurs. To my ears it sounds sort of like a buffering problem, but it could be anything, really.

    The only thing Ithat has changed is that I updated the drivers of my external audio interface (Avid MboxPro 3), but it works fine with iTunes, Firefox, and other applications, which is what ledme to believe Quicktime is the problem.

    Anybody have this problem, or knows how to fix? Thanks.
     
  2. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #2
    Sounds like a plugin with that update might have a conflict!
     
  3. zephonic thread starter macrumors 65816

    zephonic

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Location:
    greater L.A. area
    #3
    That sounds reasonable, but it is the exact same driver package that I have been using for more than a year. I reinstalled it for different reasons.

    Meanwhile, I have narrowed it down to this:

    Quicktime and Safari playback audio distorted when Cubase or Sibelius is open. iTunes and Firefox play back fine.
    When I quit Cubase and/or Sibelius, everything is fine.

    When using the internal audio, everything seems fine, although hard to tell on that little MacPro speaker.


    I have uninstalled and reinstalled the MboxPro's drivers, to no avail.
     

Share This Page