MP 7,1 Radeon VII on MP7.1 bootscreen shows ramdom pink lines

zhpenn

macrumors regular
Original poster
Aug 27, 2014
209
85
a 2nd hand ASUS VII on MP7.1
after start up, inthe beginning is normal, but when on just few Secons before showing the login screen, will have pink lines on top of apple logo, is this normal? or my VII has problem?

also I found my mac pro go sleep the VII fan still quite, unlike other saids fans will go max?

is there anyway I can check the manufacturer of the VII?
coz on the card itself did not see any ASUS logo or text
143F435B-62BE-4644-8219-DB1DA90FDE4E.jpeg
809BFD0D-7FAC-4F68-9246-EF5C393D842E.jpeg
 

arock

macrumors member
Apr 29, 2005
55
34
My Radeon VII does those pink lines for just a brief moment before getting the login screen up as well. Nothing to worry about.

As for the manufacturer of your card - all Radeon VII are reference design cards, so they all look exactly the same no matter who you purchase it from. Mine is sold by XFX but it will look identical to yours. This must be AMD's choice, not sure why.

I can't answer the question about fan speed during sleep - I never let my Mac Pro go to sleep. It's either running or shutdown.
 
  • Like
Reactions: thexash

rodedwards

macrumors regular
Jul 7, 2010
145
18
My Mac Vid Cards Mac BIOS flashed Radeon Sapphire Pulse RX 580 also makes similar pattern at top third of screen seconds before Log In screen. I was worried too ... but six months later all still seems fine. I think ! ;)
 

zhpenn

macrumors regular
Original poster
Aug 27, 2014
209
85
My Radeon VII does those pink lines for just a brief moment before getting the login screen up as well. Nothing to worry about.

As for the manufacturer of your card - all Radeon VII are reference design cards, so they all look exactly the same no matter who you purchase it from. Mine is sold by XFX but it will look identical to yours. This must be AMD's choice, not sure why.

I can't answer the question about fan speed during sleep - I never let my Mac Pro go to sleep. It's either running or shutdown.
My Mac Vid Cards Mac BIOS flashed Radeon Sapphire Pulse RX 580 also makes similar pattern at top third of screen seconds before Log In screen. I was worried too ... but six months later all still seems fine. I think ! ;)
Thanks a lot for these useful info
 
  • Like
Reactions: rodedwards
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.