Railroad Tycoon 3: Won't start up on my macbook!

Discussion in 'Mac and PC Games' started by cartoonsonfilm, May 4, 2008.

  1. cartoonsonfilm macrumors newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    #1
    Hi All,
    I've got a MacBook, OS X 10.4.1 with a 2.16 intel processor, 1gb memory 256 harddrive.
    I purchased RT3 in an Apple Store the other day and despite the cashier's asking around whether or not it would work on my macbook, she gave the go-ahead and said it should.
    However, I've installed it and the application won't start up at all. The screen will change, then I come back to the desktop and get a notice saying the application quit unexpectedly. I've tried various different things and keep getting this result.
    Does anyone have an idea of how I can remedy this, or am I doomed with the particular macbook I've got?
    Thanks in advance for any help
    Tom
     
  2. cartoonsonfilm thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    #2
    Hi Guys,
    If this is [for whatever reason] an obviously impossible situation, please let me know so I won't keep my hopes up. ;)
    If not, any tips would be appreciated.
    Thanks
     
  3. aaron.lee2006 macrumors 65816

    aaron.lee2006

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Location:
    Ontario, Canada
    #3
    Well you have a problem but it isn't your MacBook.
     
  4. cartoonsonfilm thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 4, 2008
  5. tbohlsennswssrg macrumors regular

    tbohlsennswssrg

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Location:
    Roseville, Sydney, NSW, Australia
    #5
    I am having a almost identical problem on my Macbook, except that instead of unexceptionally quitting, it just shows a blank dialog box with a "OK" Button.


    Here's some message related to the game I got from console:

    Jun 4 17:17:08 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CREATE_DIR uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/untitled folder
    Jun 4 17:17:27 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_RENAME(2) uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications
    Jun 4 17:17:51 Rib-23-Rep-1 com.apple.launchd[371] (0x10a780.Locum[14240]): Exited: Terminated
    Jun 4 17:18:14 Rib-23-Rep-1 Installer[14241]: <ZeroSliderSplitView: 0x3bb04120>: the delegate <TargetSelectPage: 0x3bb112d0> was sent -splitView:resizeSubviewsWithOldSize: and left the subview frames in an inconsistent state:
    Jun 4 17:18:14 Rib-23-Rep-1 Installer[14241]: Split view bounds: {{0, 0}, {402, 104}}
    Jun 4 17:18:14 Rib-23-Rep-1 Installer[14241]: Subview frame: {{0, 0}, {0, 32}}
    Jun 4 17:18:14 Rib-23-Rep-1 Installer[14241]: Subview frame: {{0, 0}, {402, 104}}
    Jun 4 17:18:14 Rib-23-Rep-1 Installer[14241]: The outer edges of the subview frames are supposed to line up with the split view's bounds' edges. NSSplitView is working around the problem, perhaps at the cost of more redrawing. (This message is only logged once per NSSplitView.)
    Jun 4 17:18:38 Rib-23-Rep-1 mDNSResponder[16]: Warning: accessing obsolete X509Anchors.
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CONTENT_MODIFIED uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/.BC.ZZ5mg4
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CHOWN uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/.BC.ZZ5mg4
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_STAT_CHANGED uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/.BC.ZZ5mg4
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_RENAME(2) uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/.DS_Store
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CREATE_DIR uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/Railroad Tycoon 3
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CHOWN uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/Railroad Tycoon 3
    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CONTENT_MODIFIED uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/Railroad Tycoon 3/.BC.Bd3KD2

    Jun 4 17:18:40 Rib-23-Rep-1 mds[32]: (Error) FMW: FMW FSE_CHOWN uid/gid -1 /Volumes/Black LaCie 500/Users/Timothy Bohlsen/ F.F Applications/Railroad Tycoon 3/.BC.Bd3KD2 [This repeates about I guess 100 times :mad:]
     
  6. kyledylanconner macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    #6
    RT3 works fine on my Macbook. I don't know what to tell you.
     
  7. tbohlsennswssrg macrumors regular

    tbohlsennswssrg

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Location:
    Roseville, Sydney, NSW, Australia
    #7
    I fixed it

    It has to be installed in the /Applications/ directory on your STARTUP DRIVE :rolleyes:
     
  8. cartoonsonfilm thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    #8
    Thanks for the info, Timothy. Since I'm not the most technical in terms of computers, might you be able to tell me how I can install it there instead of the standard installation? Thanks again
     

Share This Page