RAM - Can I have some more please?

Discussion in 'iMac' started by Oktober, Feb 16, 2010.

  1. Oktober macrumors regular

    Oktober

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #1
    I have a 2007 white 24 inch iMac with 2.33 GHz Intel Core 2 Duo and 2GB 667 MHz DDR2 SDRAM running Snow leopard 10.6.2.

    I want to know can my iMac take another stick (1GB) of ram or more? It currently has 2 x 1bg sticks. So I would need to buy a 2GB stick to run next to the current 1GB if this was possible?

    I checked on crucial website, but it could not find my iMac with their scanner :( So I had to find it myself: http://www.crucial.com/uk/store/listparts.aspx?model=iMac 2.33GHz Intel Core 2 Duo (24-inch)

    So if someone could help me out, that would be fantastic.

    -Darren
     
  2. Oktober thread starter macrumors regular

    Oktober

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #2
  3. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #3
    The knowledge base you linked to is for the aluminium iMacs, which were released in Mid 2007. They support 4GB.

    If you have a white iMac bought in 2007, then it officially supports 2GB, but some were able to upgrade it to 4GB.
    http://www.everymac.com/systems/apple/imac/stats/imac-core-2-duo-2.16-24-inch-specs.html

    PS: Are you sure you have 2.33GHz? I haven't found any model with that clock speed on http://www.everymac.com/systems/apple/imac/index-imac.html



    [​IMG]

    You can edit your post by clicking the [​IMG] button, as two consecutive posts by the same user are not really welcome. But it's no biggie in this case anyway, just for future reference.
     
  4. Oktober thread starter macrumors regular

    Oktober

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #4
    Ahh, I see.

    Yes I am 100% sure I have a 2.33ghz iMac. Here is proof.
     

    Attached Files:

  5. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #5
    Nah, you doctored that. I'm 007% sure of that.

    Can you take a look at System Profiler and examine the Model Identifier and report back?
    [​IMG]


    Is your Mac a custom built order?
     
  6. Oktober thread starter macrumors regular

    Oktober

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #6
    Yes, my iMac is a custom build.
     

    Attached Files:

  7. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #7
  8. Oktober thread starter macrumors regular

    Oktober

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #8
    Thats what I thought. 3GB it is then.
    Thanks for your help, much appreciated :)
     

Share This Page