RAM Problem in Win 7 Bootcamp

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by hamean, Aug 19, 2011.

  1. hamean macrumors member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    #1
    Hello, I have an iMac '11 27" i5 which I ordered with the standard 4GB of RAM, but I added 2x4GB sticks of Samsung memory awhile back to get a grand total of 12GB. The ram works great for OSX but it's only allowing me to use 2GB of RAM in windows for whatever reason. It says "installed memory 12GB. usable memory 2.23GB" See screenshot below. How can I get windows 7 to use all my ram?
     

    Attached Files:

  2. Tortri macrumors 6502a

    Tortri

    Joined:
    Aug 30, 2010
    #2
    It's because you installed the 32 bit version of windows. You need to install the 64 bit to use all your ram. 32 bit only access up to 4gb of your memory. If you do some googling theres whole website explaining it. hg
     
  3. hamean thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    #3
    Thanks. Not the news I was hoping for. So I have an Ultimate suck version.
     
  4. Tortri macrumors 6502a

    Tortri

    Joined:
    Aug 30, 2010
    #4
  5. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #5
  6. Quad5Ny macrumors 6502a

    Quad5Ny

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Location:
    New York, USA
    #6
  7. krburrell macrumors regular

    Joined:
    Dec 5, 2007
    #7
    I had the same problem and I went from the 32 bit to the 64 bit version.
     

Share This Page