RAM swap usage

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by AnorexicPig, Feb 4, 2014.

  1. AnorexicPig macrumors 6502

    AnorexicPig

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Location:
    Winnipeg,Canada/New Delhi India
    #1
    Hey guys, I have a rMBP 13" 2013 model with 8GB RAM, what I see is the system uses swap even when I have 3 or more GB RAM free, I am attaching a screenshot, is it normal ?

    Though the laptop is super snappy, no slowdowns or anything.
     

    Attached Files:

  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    Completely normal. On UNIX based systems like Mac OS X, free ram is wasted ram.
     
  3. AnorexicPig thread starter macrumors 6502

    AnorexicPig

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Location:
    Winnipeg,Canada/New Delhi India
    #3
    Thanks for the reply, as you can see the system is using 'swap', it says 64mb, despite more than 3GB ram being free,is it also normal to use swap despite free ram ?
     
  4. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #4
    Still completely normal. Best to let the system do as it was designed as to worry about more pushing matters.
     
  5. AnorexicPig thread starter macrumors 6502

    AnorexicPig

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Location:
    Winnipeg,Canada/New Delhi India
    #5
    Guess I was worrying too much !
    Thanks :)
     

Share This Page