Ram upgrade

Discussion in 'MacBook Pro' started by iPad Retina, Jan 17, 2015.

  1. iPad Retina macrumors 6502a

    iPad Retina

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Location:
    Canada
    #1
    hello im looking for a macbook pro retina 15" and i was wondering if i can upgrade the ram on it, I've heard you can't, but it says its expandable


    Thanks
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    The memory in retina Macbooks is soldered to the logicboard. You cannot upgrade it. The amount it has when you purchase it, is the amount it will have forever.
     
  3. iPad Retina thread starter macrumors 6502a

    iPad Retina

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Location:
    Canada
  4. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #4
    To lower costs, decrease latency speeds, to make more unicorns, to make them thinner, and to further their business model.
     
  5. yjchua95 macrumors 604

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Location:
    GVA, KUL, MEL (current), ZQN
    #5
    To make the laptop slimmer, lighter and also to prevent users from screwing around with upgrading themselves.

    A lot of people try to change parts themselves and end up breaking some other part. I actually prefer Apple to lock down everything so that people can't tinker with it and inadvertently screw up something else.
     

Share This Page